Biserica Mormonă va boteza copiii cuplurilor LGBT

DE Mircea Marian | Actualizat: 05.04.2019 - 09:44
Tineri mormoni Foto: Facebook The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints

Biserica Mormonă, numită oficial Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a anunţat că va accepta botezarea copiilor cuplurilor alcătuite din persoane bisexuale, homosexuale, bisexuale sau transsexuale (LGBT) care solicită acest lucru.

SHARE

Decizia "intră în vigoare imediat", se precizează într-un comunicat emis joi de Biserica Mormonă.

"În trecut, Manualul nostru asimila căsătoria cu o persoană de acelaşi sex cu apostazia", se explică în comunicat.

"Cu toate că încă privim o astfel de uniune drept o gravă transgresie, ea nu va mai fi considerată apostazie (...) În schimb, comportamentele imorale vor fi tratate în acelaşi mod, indiferent dacă este vorba despre relaţii heterosexuale sau homosexuale", se arată în text.

"Eforturile membrilor noştri de a arăta mai multă înţelegere, compasiune şi iubire ar trebui să contribuie la respectarea în rândul oamenilor a bunăvoinţei. Vrem să reducem ura şi dispreţul atât de răspândite astăzi", scrie Biserica Mormonă.

Instituţia insistă totuşi că "aceste schimbări nu constituie o modificare a doctrinei Bisericii pe tema căsătoriei sau a poruncilor lui Dumnezeu cu privire la castitate şi moralitate".

Înfiinţată în 1830, religia mormonă, al cărei sediu principal este situat în Salt Lake City, în statul american Utah, numără 16 milioane de membri şi are drept misiune restaurarea adevăratei Biserici, în puritatea sa primitivă, pentru a pregăti întoarcerea lui Hristos.

Ea se bazează pe "Cartea lui Mormon", după numele unui vechi profet - o versiune "restaurată" a cuvântului lui Hristos, spre deosebire de versiunea clasică, rezultată din "marea apostazie" a creştinismului.

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă practică de multă vreme botezul persoanelor decedate, plecând de la principiul că nu toată lumea a avut ocazia să facă acest lucru în timpul vieţii. Aceste botezuri pot fi realizate prin împuternicire, o persoană aflată în viaţă putând fi botezată prin împuternicire în numele unei persoane decedate, chiar dacă aceasta a murit cu mai multe generaţii în urmă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.