AstraZeneca solicită autorizația urgentă a medicamentului Evusheld pentru prevenția infecției Covid

DE Daniel Toșa | 08.11.2021 - 15:51
AstraZeneca solicită autorizația urgentă a medicamentului Evusheld pentru prevenția infecției Covid/FOTO: lasflores.gob.ar

AstraZeneca a înaintat o cerere către Agenţia Europeană a Medicamentului (FDA) pentru autorizația urgentă de utilizare a medicamententului Evusheld, o combinație de anticorpi cu eliberare prelungită (LAAB), pentru profilaxia COVID-19.

SHARE

Dacă va fi aprobat, AZD7442 ar fi primul LAAB care va primi certificat pentru prevenirea COVID-19. Este primul medicament cu date care demonstrează o reducere semnificativă statistic a riscului de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

„Populațiile vulnerabile, cum ar fi cei imunocompromiși, adesea nu obțin suficientă protecție după vaccinare și continuă să fie expuse riscului de a dezvolta o formă medie/severă de COVID-19. Cu această primă aprobare globală, suntem cu un pas mai aproape de a oferi o opțiune suplimentară care să ajute la protejarea împotriva COVID-19, alături de vaccinurile existente pe piață. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim datele Evusheld pentru tratamentul COVID-19 la finalul acestui an” a explicat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca.

În august 2021, AstraZeneca a anunțat rezultatele studiul PROVENT de prevenție a infecției cu SARS-CoV-2, care a arătat că AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 77%. Foarte important, populația de studiu a inclus persoane cu comorbidități și care ar putea avea nevoie de protecție suplimentară împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Mai mult de 75% dintre participanții la PROVENT au prezentat comorbidități asociate cu un risc crescut de boală severă sau un răspuns imunitar redus după vaccinare.  

Citește și: Proiectul care unește PSD, PNL, UDMR: modificarea Constituției și republică parlamentară (surse)

Descoperirile preliminare demonstrează că AZD7442 acționează anti-COVID pe scară largă și, în special, neutralizează variantele virale SARS-CoV-2, inclusiv variantele Delta și Mu. 

Discuțiile privind acordurile de furnizare pentru AZD7442 sunt în desfășurare cu guvernul SUA, precum și cu alte guverne din întreaga lume.

Evusheld conţine tixagevimab și cilgavimab, doi anticorpi monoclonali, ce repezintă un tip de proteină concepută pentru a recunoaşte şi a se ataşa de o structură specifică, numită antigen.

Tixagevimab și cilgavimab au fost concepute pentru a se atașa la proteina spike a SARS-CoV-2, virusul care cauzează Covid-19, la nivelul a două situsuri diferite.

Citește și: Din Sibiu ajungi mai repede la Budapesta decât la Suceava. 170 km în plus până în capitala Ungariei

Când medicamentul Evusheld se atașează la proteina spike, este de așteptat ca acesta să împiedice virusul să pătrundă în celulele organismului și să cauzeze infecția.

Utilizarea celor două substanțe combinate (tixagevimab și cilgavimab) pot avea un efect mai puternic împreună decât utilizarea fiecărei substanțe separat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te