Asociația Pro Infrastructură: „Propunerea guvernului la Transporturi, o ciorbă proastă reîncălzită”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.02.2019 - 16:42
Fotografie pamflet, realizată de Pro Infrastructura

Asociația Pro Infrastructură a reacționat la propunerea Guvernului de a-l numi pe Răzvan Cuc ministru al Transportului. Aceștia susțin că propunerea este „o ciorbă proastă reîncălzită”, amintind de fostul mandat al lui Cuc, în care performanțele acestuia sunt o amintire tristă.

SHARE

„O ciorbă proastă reîncălzită: asta este propunerea guvernului la Transporturi. Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în anul 2017, "performanțele" sale fiind de tristă amintire” este mesajul transmis de asociație pe pagina de Facebook.

Textul vine însoți de exemple are „realizărilor” fostului ministru al Transporturilor, printre care inauguarea unei bucăți de autostradă încă în construcție, și deschiderea unei căi ferate năpădită de buruieni.

„Vreți exemple? În august 2017, Cuc se umplea de penibil "inaugurând" o linie de cale ferată năpădită de buruieni care există din perioada austro-ungară și pe care se circula cu 30-35 km/h. Apoi a "tăiat panglica" la 7,5 km din Centura București, dar fără stratul final de asfalt, cu marcaje provizorii, lucrări în desfășurare și utilaje pe carosabil! Atenție, nici astăzi nu este stratul de uzură așternut pe DNCB între A1 și DN7!

În iulie 2017, tot Cuc se dădea în spectacol pe Autostrada A1 Lugoj-Deva, certând constructorii pentru șanțuri lipsă și mobilizare slabă, neînțelegând care sunt adevăratele blocaje contractuale. 

În mai 2017, habarnistul Cuc semna ca primarul, fără să înțeleagă ce i se petrece, OMT 600, infamul ordin de ministru creat de Ștefan Ioniță, pe-atunci șeful CNAIR. Acesta modifica RADICAL condițiile FIDIC care, din 2011, stabileau detaliile contractuale necesare proiectelor de infrastructură” susțin membrii asociației.

Potrivit Pro Infrastructura, în mandatul lui Cuc s-au deschis 15 km de autostradă care erau de fapt finalizați din decembrie 2016 și s-au lansat licitații pe proiecte prost pregătite, cele mai multe nefiind încheiate nici astăzi, ba chiar unele îndreptându-se spre anulare.

Premierul Viorica Dăncilă, a anunțat luni, la finalul ședinței, că propunerea Comitetului Executiv al PSD pentru ministerul Transporturilor este Răzvan Cuc.

În cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, Cuc a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripţia electorală nr. 19 Giurgiu. Este membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor. A fost vicepreşedinte al acestei Comisii în perioada 21 decembrie 2016-februarie 2017.

La 3 ianuarie 2017, a fost propus ministru al Transporturilor, fiind învestit în funcţie la 4 ianuarie 2017. La 14 iunie 2017, şi-a înaintat demisia din funcţie, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin Moţiune de cenzură.

Alexandru-Răzvan Cuc a fost propus, la 28 iunie 2017, ministru al Transporturilor în guvernul Mihai Tudose, fiind învestit în funcţie la 29 iunie 2017. A deţinut acest portofoliu până la 12 octombrie 2017.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te