Ambasadorul Israelului în România: Antisemitismul și rasismul fac parte din societate în Europa

DE Adelina Sahlean | 27.01.2020 - 15:40
Foto: Anima News

Ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, a declarat că antisemitismul, xenofobia, rasismul fac parte din societate în Europa şi că fiecare guvern trebuie să lupte împotriva lor.

SHARE

"Trăim într-o epocă grea, vedem aici şi prin Europa că antisemitismul, xenofobia, rasismul fac parte din societate. Fiecare guvern trebuie să lupte împotriva fenomenelor respective. (...) Valorile europene nu merg mână în mână cu antisemitismul sau cu xenofobia", a afirmat Saranga la o ceremonie organizată de Primăria sectorului 6 la Memorialul Holocaustului pentru a marca Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului, care a fost urmată de un simpozion la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.ro.

Saranga a amintit că 27 ianuarie e ziua în care lagărul Auschwitz-Birkenau a fost eliberat. "Trebuie să ne gândim că Holocaustul a avut loc în toată Europa. Înainte de al Doilea Război Mondial, 800.000 de evrei au locuit pe pământ român. Jumătate dintre ei, 400.000 de evrei, erau ucişi aici, în România. Nu există viitor fără trecut şi memoria face parte importantă din trecut. (...) Guvernul român face mult pentru a păstra memoria", a declarat ambasadorul.

În opinia sa, faptul că luni premierul Ludovic Orban se află la Auschwitz împreună cu preşedintele Israelului şi mulţi alţi demnitari arată că România şi-a asumat responsabilitatea şi are obligaţia de a păstra memoria Holocaustului.

"Marcăm astăzi Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului şi onorăm memoria celor care au pierit pe nedrept, sub justificarea diferenţelor etnice. Astăzi, mai mult ca oricând, vocea noastră trebuie să fie puternică şi să spunem răspicat: 'Nu vom uita niciodată şi nu vom permite să fie rescris acest moment dureros din istorie!'. Eforturile poporului român de combatere a antisemitismului şi a oricăror forme de discriminare, rasism şi xenofobie s-au intensificat în ultimii ani", a declarat primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

El a menţionat că Primăria sectorului 6 va organiza anual, pe 27 ianuarie, împreună cu comunitatea evreiască, evenimentul menit să marcheze Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -