A încurcat valizele lui Amza Pellea. „După 40 ani, lumea mă recunoaște tot din Nea Mărin Miliardar”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.08.2023 - 20:05
Adina Popescu în Nea Mărin Miliardar - Foto: Yotube

Pelicula „Nea Mărin miliardar” este una dintre cele mai iubite ecranizări, fiind difuzată și azi. Întreaga acțiune se învârte în jurul unei cameriste care încurcă servietele, rolul fiind jucat de Adina Popescu. Actrița își sărbătorește astăzi ziua de naștere.

SHARE

Nea Mărin miliardar este un film de comedie românesc din 1979, regizat de Sergiu Nicolaescu. Din distribuție fac parte nume celebre ale teatrului românesc, printre care și Adina Popescu, camerista care încurcă servietele și creează acțiunea din cadrul peliculei. 

Camerista care încurcă valizele

Nu e român care să nu-şi amintească de comedia „Nea Mărin Miliardar”, dar şi de camerista frumoasă care schimbă valizele cu bani şi cu praz între ele. 

Actriţa Adina Popescu este cea care a dat viaţă acestui personaj: “Sergiu Nicolaescu, regizorul peliculei, ţinea mult la capetele de afiş, aşa că şi aici, în roluri mărunte, au jucat actori mari.

Din prima m-a distribuit, ştia foarte bine actorii. Era extraordinar de organizat, de profesionist, venea pregătit cu ce avea de filmat. Avea mereu un operator” a declarat Adina Popescu pentru click.ro. 

Actriţa cu chip de păpuşă susţine că a fost uluită de succesul avut

“Camerista nu avea un nume şi nici nu m-am gândit deloc la lucrul acesta. Era un personaj, n-am crezut că o să prindă la public. După o carieră de zeci de filme şi de piese de teatru, deşi am avut roluri mult mai mari, mai substanţiale, lumea mă recunoaşte doar din «Nea Mărin Miliardar». Nu sunt supărată din cauza asta, dimpotrivă.

Eram tânără şi frumuşică, pe atunci. Anul ‘78 mi-a adus multe bucurii, împlinisem 30 de ani, primisem acest rol şi mă căsătorisem cu compozitorul Adrian Enescu. La 30 de ani, o femeie e în deplinătatea forţelor ei, a seducţiei, m-am simţit bine. Eu am filmat la apartamentul prezidenţial din Hotelul Intercontinental.

Colegii de platou, o adevărată enigmă 

In urmă cu ceva timp, actrița a făcut mărturisiri în cadrul unui interviu, despre personajele din distribuția celebrului film românesc. 

Adina Popescu a povestit, chiar din apartamentul în care s-a jucat "`Nea Mărin miliardar", în 1979, culisele filmului şi cum erau actorii pe platoul de filmare, dar şi în viaţa reală.

"Mi s-a părut incredibil să am scene cu Sergiu Nicolaescu. Nicolaescu nu repeta, venea la filmare şi el îți spunea ce să faci. Amza Pellea era un om foarte serios şi foarte bine pregătit.

Citește și: Ne-au făcut să râdem, dar cei patru „milițienii” din Brigada Diverse au avut un destin tragic

Jean Constantin era un foarte bun actor, generos, simpatic şi foarte glumeţ. Draga Olteanu Matei era haioasă, bună", şi-a amintit actriţa Adina Popescu. 

„Spuneau că sunt dulce și sufeream enorm”

Întrebată dacă frumusețea contează și de ce actrițele de comedie sunt de obicei urâte, Adina Popescu a dat un răspuns pe cinste.

„Întâi, nu toate actrițele de comedie sunt urâte, supraponderale etc. Sunt multe frumoase, chiar foarte frumoase, vezi Rodica Popescu Bitănescu sau regretatele Vasilica Tastaman, Stela Popescu și am multe exemple.

 Și apoi, nu cred că vrei să joc ”scena modestiei” sau să te impresionez cu un ”Malvolio” feminin! Sunt cum sunt și să nu crezi că n-am avut și eu nemulțumiri privind fizicul meu. Cred că orice om are. Unii exagerează și încep să-și ciopârțească fața crezând că doctorii esteticieni pot concura cu natura, cu Dumnezeu.

Greșit! Armonia lăsată de gene este perfectă! În liceu, aveam colege frumoase, elegante, aranjate și li se scurgeau ochii băieților după ele. Despre mine spuneau că sunt ”dulce” și sufeream enorm. Abia mai târziu, am simțit avantajele acestui adjectiv.” 

Dispariția soțului, Adrian Enescu a făcut-o să nu mai joace

Actrița Adina Popescu a fost căsătorită cu compozitorul Adrian Enescu, care în 2016 a trecut în neființă. Atunci, viața actriței pe scenă a luat sfârșit.

„În primii ani de după dispariție, deși jucam într-un spectacol la “Metropolis” mi-a fost imposibil sa mă concentrez pe altceva, decât pe durerea mea! Scena are un miros al ei, mirific, de lemn, de clei, de praf.

Citește și: 13 ani fără Jean Constantin. Hamal în port, fără studii de actorie, își găsește dragostea la 50 ani

Acest miros, care toată viața m-a aromit, acum îmi făcea rău! Dar rău de tot! Apoi, după vreo trei ani, când în sfârșit am acceptat că el nu va mai veni, deși tot timpul am așteptat să aud cheile în ușă, mi-aș fi găsit un sprijin în ceea ce știu cel mai bine să fac: să joc!

Acum, după cinci ani de la “plecarea” lui, aș juca despovărându-mă de experiența pe care o am și mai ales de energia care stă să dea pe dinafară! Dar….se întâmplă ce se întâmplă și mă gândesc câți actori explodează de talent, de mijloace acumulate, de energie și nu-și găsesc locul pe niciunde.

Eu, însă, nu prea am concurență pe vârsta mea și atunci, am o premoniție, că mai am de spus ceva, o replică, un cuvânt, o silabă, să nu mor fără să cânt “cântecul de lebădă”! Sper!” a declarat actrița.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te