A șaptea duminică de proteste antiguvernamentale la Chișinău. Manipulări cu un infarct inventat

DE Alex Darvari | 31.10.2022 - 08:40
Proteste la Chișinău - FOTO: tv8.md

A șaptea duminică de proteste organizate de reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” are loc în Capitală. O parte dintre cetățenii veniți la protestul antiguvernamental s-au adunat în regiunea centrului comercial „Unic”.

SHARE

Reprezentantul Administrației Publice Locale a solicitat reprezentanților participanților la întrunire să se deplaseze spre centru pe strada București și să nu blocheze bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Poliției., arată tv8.md.

În urmă cu 2 zile, Washington Post scris că chiar dacă întâmpină mari dificultăți în lupta sa din Ucraina, Rusia continuă să manipuleze țările din Europa de Est într-o analiză bazată pe documente și pe declarații ale unor oficiali ucraineni și moldoveni.

FSB a canalizat zeci de milioane de dolari de la unele dintre cele mai mari companii de stat din Rusia pentru a cultiva o rețea de politicieni moldoveni și a reorienta țara către Moscova, se arată în raport.

În centrul acestor comploturi se află Ilan Șor, liderul partidului cu același nume de opoziție, aflat în exil în Israel. Un politician rus de rang înalt a lăudat Șor-ul drept „un partener demn de încredere pe termen lung”.

Citește și: Rusia dă milioane de $ pentru o lovitură de stat la Chișinău. Pe cine vrea în locul Maiei Sandu

Un infarct inventat

În timpul protestelor, s-a pretins că un consilier municipal Valerii Klimenco făcut atac de cord. S-a dovedit că Partidul Politic „Șor” a transmis informații false în comunicatul de presă emis anterior.  Informația a fost confirmată pentru TV8 de către medicul coordonator la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), Alexandru Zotea, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„A fost la urgență. Nu a făcut infarct. Pacientul a avut tensiune arterială, puțin peste normă. După stabilizarea stării de sănătate a fost eliberat cu recomandări de tratament la domiciliu”, a menționat Zotea Alexandru.

Anterior, Partidul Politic „ȘOR” a spus, într-un comunicat de presă, că Valerii Klimenco ar fi suferit un atac de cord, după ce a fost reținut de către poliție. 

„Valerii Klimenko, a suferit un atac de cord, după ce a fost scos cu forța din mulțime și târât spre microbuzul poliției”, se menționează în comunicat.

A șaptea duminică de proteste a avut loc în Capitală. O parte dintre cetățenii veniți la protestul antiguvernamental organizat de Partidul Politic „ȘOR” s-au adunat în regiunea centrului comercial „Unic”, după care au încercat să se deplaseze spre Piața Marii Adunări Naționale. Poliția a blocat trecerea pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Între organele de forță și manifestanți s-au iscat altercații, iar din mulțime au fost aruncate ouă în direcția polițiștilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te