6.000 € șpagă pentru a scăpa de muncă în folosul comunității. Ce a pățit un funcționar corupt?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.05.2024 - 16:36
6.000 € șpagă pentru a scăpa de muncă în folosul comunității - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Un funcționar de la primărie a primit câteva mii de euro șpagă de la o persoană care trebuia să muncească în folosul comunității. În schimbul banilor trebuia să-l ajute pe infractor.

SHARE

Un angajat al Primăriei Bacău a fost prins în flagrant după ce a primit 6.000 de euro mită. Banii erau de la un bărbat care trebuia să execute muncă în folosul comunității.

Dar în loc să-și ispășească pedeapsa, acesta a preferat să dea bani pentru a comite alte fapte ilegale. S-a întâmplat la Bacău. Procurorii și ofițerii DGA au descoperit totul. 

 6.000 € șpagă pentru a scăpa de muncă în folosul comunității. Ce a pățit un funcționar corupt

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, la data de 11.05.2024, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Bacău - Direcţia Administrare Baze Sportive, pentru comiterea

 infracțiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, ambele infracţiuni cu aplicarea art. 38 alin 1 din C.p.

Citește și: Un dosar de șpagă încasată la UMF Iași, încheiat doar cu o condamnare simbolică. Ce a decis instanța

Totodată, faţă de inculpat a fost dispusă, la data de 12.05.2024, măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Anchetatorii au descoprit că:

La sfârşitul lunii aprilie 2024 şi în data de 10.05.2024, în calitate de funcţionar public în cadrul cadrul Primăriei municipiului Bacău- Direcţia Administrare Baze Sportive, inculpatul i-a pretins unui cetățean suma de 2.000 euro pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu

 privitoare la întocmirea documentelor care atestau prestarea de către acesta din urmă a muncii în folosul comunităţii dispusă de instanţă, iar în data de 11.05.2024 a primit efectiv această sumă în scopul arătat.

La sfârşitul lunii aprilie 2024 şi în data de 10.05.2024, în calitate de funcţionar public în cadrul cadrul Primăriei municipiului Bacău - Direcţia Administrare Baze Sportive, inculpatul i-a pretins aceleiași persoane suma de 4.000 euro pentru a interveni pe lângă un alt

 funcţionar public din cadrul instituţiei cu atribuţii de serviciu privitoare la întocmirea documentelor care atestau prestarea de către cel din urmă a muncii în folosul comunităţii dispusă de instanţă.

Citește și: Pentru ce a luat un autopsier șpagă 600 de lei? Familia decedatului a mers direct la Poliție

Lăsând să se creadă că îl poate influenţa prin remiterea acestor sume de bani, inculpatul a promis că funcţionarul va semna la rândul lui documentele necesare prin care să confirme efectuarea muncii neremunerate în folosul comunităţii.

În data de 11.05.2024, inculpatul a primit efectiv suma pretinsă de 4.000 euro de la persoana respectivă, scrie DGA. 

Ancheta a fost făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te