37% dintre români cred că oamenii provin din Adam și Eva. 11% nu știu să răspundă

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 27.10.2021 - 15:51

37% dintre români cred că e falsă afirmația că primii oameni s-au dezvoltat din animale, iar 11% nu au știut să răspundă, arată Eurobarometrul special, publicat în septembrie, cu privire la „cunoștințele și atitudinile cetățenilor europeni față de știință și tehnologie”.

SHARE

Cele mai multe persoane care admit că ființele umane s-au dezvoltat din specii anterioare de animale se află în Irlanda (84%), Suedia, Luxemburg, Danemarca (83% în fiecare) și Belgia (81%).

În schimb, acest lucru este acceptat de o minoritate în țări precum Slovacia (36%), Letonia (39%) și Grecia și Cipru (ambele 48%).

Letonia are o proporție semnificativ mare de respondenți (28%) care nu pot spune dacă această afirmație este adevărată sau falsă, alături de Bulgaria (27%) și Lituania (24%), comparativ cu media UE de 10%.

Români se află la mijloc în acest clasament. 

Astfel, când au fost întrebați dacă e corectă afirmația că „ființele umane s-au dezvoltat din specii anterioare de animale”, 52% dintre respondenții din România au răspuns că da, potrivit Eurobarometrului special, publicat în septembrie, cu privire la „cunoștințele și atitudinile cetățenilor europeni față de știință și tehnologie”.

În schimb, 37% dintre români cred în creaționism, adică în faptul că omul a fost creat de Dumnezeu, iar omenirea s-a dezvoltat pornind de la Adam și Eva. 

Numărul celor care cred în faptul că omenirea s-a dezvoltat pornind de la doi oameni este în creștere cu 12% față de anul 2005.

11% nu au știut să răspundă. 

Citește și: STUDIU Jumătate dintre români cred că oamenii au trăit în același timp cu dinozaurii

Românii nu știu populația Terrei

Studiul european privind raportarea populației din UE la știință a mai descoperit că 40% dintre români cred că populația globului depășește 10 miliarde de oameni. 

Doar 36% au știut răspunsul corect, în timp ce 24% au preferat să nu răspundă. 

În prezent, pe Terra locuiesc puțin peste 7,9 miliarde de oameni.

Citește și: STUDIU 70% dintre români cred că există un leac al cancerului, ascuns de oculta mondială

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.