EXCLUSIV Cine e actrița română asemuită cu Demi Moore la Hollywood. În România n-a avut nicio șansă

DE Mihai Duță | Actualizat: 26.10.2024 - 21:27
Diana Busuioc Angelson
Diana Busuioc Angelson
EXCLUSIV Cine e actrița româncă asemuită cu Demi Moore la Hollywood. În România n-a avut nicio șansă
EXCLUSIV Cine e actrița româncă asemuită cu Demi Moore la Hollywood. În România n-a avut nicio șansă

O actriță și regizoare română este comparată la Hollywood cu celebra Demi Moore. În România nu i s-a dat nicio șansă pentru a-și arăta calitățile, așa că a ales să-și încerce norocul în Statele Unite.

SHARE

O actriță și regizoare română este comparată la Hollywood cu celebra Demi Moore. În România nu i s-a dat nicio șansă pentru a-și arăta calitățile, așa că a ales să-și încerce norocul în Statele Unite. 

Cine e actrița română asemuită cu Demi Moore la Hollywood. În România n-a avut nicio șansă

Actrița și regizoarea Diana Angelson Busuioc visa încă de la 5 ani să fie actriță și să ajungă în America. I s-a împlinit acest vis când a câștigat o bursă „Stella Adler Academy of Acting“, în Los Angeles.

Citește și: Cine e românul a cărei invenție a fost introdusă în sălile de chirurgie cu laser din întreaga lume

Viața în America nu a fost însă ușoară. A avut și cinci joburi simultan, ca să se poată întreține în „orașul visătorilor“, după cum îl numește.

Perseverența ei a dat roade. A jucat în filme precum Auschwitz sau The  Assault și pe scene de teatru, până când a ajuns să lucreze la cel mai ambițios proiect al ei: propria companie de film. Și-a extins aria de interese și către scenaristică (The Second Coming of Christ), regie (Armenia, My Love…) și producție (Saving Lives, Immigrant Priest).

Citește și: Cine e românca ce a luat Premiul Nobel pentru cel mai mare experiment din istorie? Neștiută în țară

A făcut trei facultăți deodată

Diana s-a născut la Ploiești și a fost acceptată simultan la trei facultăți: Teatru la UNATC, Teologie Ortodoxă și Limba Franceză. Acest succes a făcut ca anii de studenție să fie o provocare continuă.

Citește și: Cine e românul care a inventat stiloul și a mers primul cu trenul? Secretar al lui Tudor Vladimirescu

„Am învățat non-stop și am muncit non-stop. Ca să mă întrețin în facultate, dădeam meditații la engleză, franceză, spaniolă și gramatica limbii române.

Deși am venit dintr-o familie tipică de intelectuali, nu am vrut să fiu o prințesă, așa că am ales să merg la muncă adevărată în vacanțele de vară. În fiecare an îmi alegeam o altă țară și îi exersam limba. Cea mai grea experiență a fost să lucrez pe câmp în Anglia. După acea vară, puteam să fac tot!“, a spus Diana Busuioc Angelson pentru Newsweek România.

A făcut un film despre tragedia de la Caracal

În 2024, a vrut să ofere României un cadou: filmul Alexandra, dedicat Alexandrei Maceșanu, tinerei din Caracal al cărei caz a zguduit România. Prin aceasta, își dorește să aducă românii mai aproape unii de alții, dar și de Dumnezeu.

„Cred că există doar Dumnezeu și nimic nu are sens fără El. Iar cu El, se poate totul!“. Filmul va avea premiera și va fi lansat oficial în cinematografe în ianuarie 2025. „A ieșit un film de o sensibilitate și frumusețe rare“, îl caracterizează Diana.

În ceea ce privește România, Diana crede cu tărie că este timpul pentru o schimbare profundă care să ducă la înlocuirea întregii clase politice cu o nouă generație. „Dacă ne aducem aminte cine suntem, nimic nu ne va putea nimici poporul“. Iar pentru cei plecați din țară, oriunde ar fi, ea le transmite să ducă mai departe moștenirea lui Constantin Brâncoveanu, Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. „Să muncești cât mai mult ca să-ți cinstești neamul și eroii trecutului! Să știe toată lumea asta mare cine ești și de unde vii!“, ne-a spus Diana Busuioc Angelson.

Diana Busuioc Angelson a fost nominalizată în Top 100 Români de Pretutindeni 2024, un proiect RePatriot.

Top 100 români de pretutindeni - Categoria Artă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te