Vinul fiert previne bolile de inimă și încetinește îmbătrânirea. Cât trebuie să bei?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.10.2024 - 19:17
Vinul fiert previne bolile de inimă și încetinește îmbătrânirea. Cât trebuie să bei? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Vinul fiert previne bolile de inimă și încetinește îmbătrânirea. Cât trebuie să bei? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Vinul fiert previne bolile de inimă și încetinește îmbătrânirea. Medicii spun că este bine să consumi acest tip de băutură însă trebuie să ai grijă la cantitate. Este una dintre băuturile care se beau de obicei iarna

SHARE

Vinul fiert previne bolile de inimă și încetinește îmbătrânirea. Chiar medicii susțin această teorie, însă avertizează cu privire la cantitate. 

Delicioasa băutură, consumată mai ales iarna, are multe beneficii pentru sănătate. Multe dintre acestea sunt date de căndimentele care se adaugă în băutură. 

Aceasta se consumă caldă sau chiar fierbinte, în cazul în care afară este foarte frig. 

Vinul fiert previne bolile de inimă și încetinește îmbătrânirea. Cât trebuie să bei?

Serile de iarnă sunt incomplete fără vin fiert. Este vorba despre vin roșu în care se adaugă diverse mirodenii ca scorțișoară, nucșoară și stafide. Se servește cald sau fierbinte. 

Se spune că această băutură încetinește îmbătrânirea datorită resveratrolului, un compus polifenolic găsit în mod natural în pielea strugurilor roșii.

Acesta este un antioxidant care poate ajuta la combaterea îmbătrânirii și a bolilor legate de vârstă.

De asemenea, se mai spune că resveratrolul ajută și la protejarea împotriva bolii Alzheimer. De asemenea, scade colesterolul. S-a constatat că strugurii roșii Tempranillo care sunt folosiți pentru a face vin roșu au un efect semnificativ asupra nivelului de colesterol. 

Citește și: Te poți urca la volan după cei ai băut un pahar cu vin fiert în Târgurile de Crăciun? Iată riscurile

Ce spun medicii despre vinul fiert și sănătatea inimii?

Dr Deborah Lee, de la Dr Fox Online Pharmacy , a declarat pentru Express.co.uk : „Ar putea fi reconfortant să știi că cercetările sugerează că consumul moderat de vin fiert este bun pentru sănătatea ta ”.

În ciuda conținutului de alcool care se ascunde în fiecare ceașcă, băutura populară ar putea aduce beneficii sănătății cardiovasculare .

 „S-a demonstrat că consumul de vin roșu crește colesterolul HDL (colesterolul „bun”) și scade colesterolul LDL (colesterolul „rău”). Acestea sunt modificări favorabile ale profilului lipidic.”, a mai spus dr. Lee.

Nu credeți doar pe cuvântul medicului, deoarece cercetarea, publicată în Jurnalul European de Nutriție Clinică, susține și această afirmație. Analizând 69 de bărbați și femei sănătoși cu vârsta cuprinsă între 38 și 74 de ani, echipa de cercetare a descoperit că consumul de vin a dus la o creștere cu 11 până la 16% a colesterolului bun.

Cu toate acestea, Dr Sunni Patel , de la Dish Dash Deets , a avertizat că nu există dovezi științifice care să sugereze în mod direct că vinul fiert scade în mod specific colesterolul ridicat .

Citește și: Care este cel mai scump vin din lume? O sticlă costă cât 12 mașini Tesla model Y

El a spus: „Deși unele studii au sugerat că consumul moderat de alcool, în special de vin roșu, poate avea beneficii cardiovasculare, este esențial să rețineți că aceste beneficii potențiale nu sunt exclusive vinului fiert și sunt asociate mai degrabă cu conținutul de alcool decât cu ingredientele specifice. folosit la vinul fiert.”

Vinul fiert previne bolile de inimă și încetinește îmbătrânirea. Cât trebuie să bei? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

În ciuda lipsei cercetărilor privind vinul fiert, medicul a spus că vinul roșu conține compuși polifenolici, precum resveratrolul, care pot avea proprietăți antioxidante și influențează pozitiv sănătatea cardiovasculară.

În plus, alte ingrediente cheie folosite pentru a pregăti băutura festivă ar putea aduce beneficii nivelului tensiunii arteriale .

Dr Sunni a spus: „Mirodeniile utilizate în mod obișnuit în vinul fiert, cum ar fi scorțișoara, cuișoarele și anasonul stelat, pot oferi anumite beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte potențiale asupra tensiunii arteriale”.

De exemplu, unele cercetări sugerează că scorțișoara poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și reducerea inflamației .

Detoxifiant pentru organism și menține oasele puternice

Astfel, putem reține principalele proprietăți ale vinului fiert, conform The Standard:
-Previne bolile ca rdiovasculare: 

Mai multe rapoarte din 2000 au confirmat că vinul reduce riscul de boli cardiovasculare și atacuri de cord. Vinul roșu este o sursă excelentă de antioxidanți, care crește nivelul de HDL (colesterol bun) și scapă de lucrurile rele, care pot preveni semnificativ bolile de inimă și arterele înfundate.

-Scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii:

Ce este un ulcior grozav de vin fiert fără câteva bețișoare de scorțișoară care plutesc în amestec? Ei bine, scorțișoara conține antioxidanți care au o activitate antiinflamatoare puternică care poate reduce umflarea și poate restabili funcția normală a țesuturilor.

Vinul fiert are beneficii pentru sănătate - Foto: Freepik. com - rol ilustrativ

-Îți menține oasele puternice

Consumul moderat de vin roșu vă poate reduce riscul de osteoporoză prin creșterea densității minerale osoase atât la bărbați, cât și la femei.

 Un studiu recent a arătat că femeile care au băut 11 până la 29 de grame de alcool pe zi, echivalentul a unu până la trei pahare de vin, au avut o densitate minerală osoasă mai mare, măsurată în regiunea șoldului a coapselor, decât cele care nu beau sau băutorii intens.

-Nucsoara poate detoxifica organismul

Nucșoara, un condiment comun în vinul fiert, acționează ca un tonic în multe moduri diferite și, prin urmare, îmbunătățește sănătatea generală a corpului.

Mai precis, curăță ficatul și rinichii de toate toxinele care pot fi stocate acolo de la alcool, droguri, poluare, alimente sau toxine organice naturale.

-Poate încetini semnele îmbătrânirii

Antioxidanții din vinul roșu luptă împotriva radicalilor liberi dăunători care joacă un rol în îmbătrânirea și bolile legate de îmbătrânire. Există o concentrație mare de antioxidanți numiți polifenoli, inclusiv resveratrol, în vin care vă pot ajuta să arătați mai tânăr pentru mai mult timp.

Dar amintiți-vă - doar un pahar sau două îl vor ține pe doctor departe, nu întreaga sticlă!

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te