VIDEO The Rolling Stones reeditează câteva piese pierdute și se pregătește de concerte cu distanțare

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 04.09.2020 - 16:48

În timp ce lucrau la o reeditare a albumului „Goats Head Soup” din 1973, membrii formației The Rolling Stones au găsit câteva piese inedite.

SHARE

Când a descoperit melodiile de acum 47 de ani, Mick Jagger s-a gândit că va fi foarte mult de muncă.  „Piese inedite, asta înseamnă întotdeauna multă muncă”, a spus Jagger. Dar după ce le-a ascultat  ai atent, a revenit: „De fapt, nu e deloc rău”. Mick Jagger, care se află la reședința sa din Europa, s-a apucat apoi să scrie versuri noi pentru „All th Rage”, o melodie la care începuse să lucreze acum 47 de ani. Acum lucrează la piese ca și când le-ar fi înregistrat săptămâna trecută, scriu jurmaliștii de la rollingstone.com.

 „Goats Head Soup” a apărut într-o perioadă de profundă incertitudine pentru Rolling Stones. După turneul lor de succes unde au promovat „Exile on Main Street”, membrii formației s-au împrăștiat în întreaga lume. Câteva luni mai târziu, la sfârșitul anului 1972, s-au reunit în Kingston, Jamaica, pentru a înregistra piesele pentru „Goats Head Soup”. Albumul nu a fost însă prea apreciat, iar Rolling Stones a scos rapid multe dintre melodii din play list-ul concertelor.

O melodie însă, de pe acest album, este și astăzi una dintre cele mai de succes ale formației.

Keith Richards își amintește exact unde se afla când a început să scrie cel mai mare succes al acelui album: în baia unei clinici de reabilitare din Elveția, unde se dusese pentru a scăpa de dependența de heroină. După trei dintre cele mai dureroase zile din viața sa, a scris „Angie”, o baladă inspirată parțial de numele fiicei sale nou-născute.

Jagger și-a dat seama imediat ce a ascultat „Angie” că va fi un succes.  Se întâmpla în timp ce îl vizita pe Richards în Elveția, unde ajunsese cu propriul set de melodii. După un deceniu de colaborare strânsă, Jagger și Richards trăiau în țări separate. Richards fugise din Nellcôte, casa sa din sudul Franței, din cauza unui  „Pe vremea lui „Goats Head:, Mick se căsătorise cu Bianca. Charlie locuia în Franța. Cu alte cuvinte, deveniserăm exilați. Eram peste tot. Mick și cu mine a trebuit să învățăm să scriem melodiile separat”, își amintește Keith Richards.

Cum va fi următorul turneu?

Când a început 2020, Rolling Stones aștepta cu nerăbdare să înceapă un nou mare turneu. Totul s-a anulat din cauza Covid-19, dar membrii fromației au rămas ocupați în alte moduri. La domiciliul său din Europa, Jagger a lucrat la proiecte documentare și a scris melodii noi.  Însă îi lipsește spectacolul.

„Mi-a plăcut foarte mult ultimul turneu, a fost o atmosferă extraordinară”, spune Richards despre întâlnirile trupei din 2019, care au venit la doar câteva săptămâni după ce Jagger a fost operat de inimă. Cu toate acestea, cântărețul a dovedit că se află în formă maximă, iar trupa a cântat rarități precum „Harlem Shuffle” și „She’s a Rainbow”, încheind turneul cu un concert pe ploaie în Miami. În martie au fost foarte dezamăgiți cu toții. Apoi au decis să anuleze primele concerte. „Am un sentiment. Nu, acest lucru este prea mare pentru noi. Este prea mare pentru oricine”, a spus atunci Keith Richards. Chitaristul a stat acasă, în Connecticut, în această vară. Iese prin apropiere de casă și mereu poartă mască.

La sfârșitul lunii aprilie, Stones a lansat „Living in a Ghost Town”, primul lor single nou de după 2012 2012. „Am avut-o la cutie”, spune Richards. „Am vorbit cu Mick în jurul lunii martie. I-am spus: „Hei, omule, acum este momentul potrivit să o scoți, știi.”

Jagger spune că piesa „făcea parte dintr-un grup de melodii pe care le-am înregistrat destul de recent. Părea să se potrivească vremurilor. Era vorba despre o fantomă după o molimă. Evident, am mai pus câteva lucruri actuale, apoi am refăcut o parte din voce și am refăcut bucăți de chitară și altele”.

„Cred că avem cinci, șase sau șapte piese pe care le-am făcut împreună”, spune Richards. „Chiar acum, văzând dacă acest lucru va continua (pandemia de COVID-19 n.r.), poate că ar trebui să ne gândim să le lansăm într-un alt mod.”

Concerte cu distanțare

Jagger spune că așteaptă cu nerăbdare să urce din nou pe scenă cu trupa. „S-ar putea să ne cântăm cu foarte puțini spectatori”, spune el. El spune că este deschis ca Stones să cânte un concert cu repectarea distanței sociale: „Da, presupun că dacă acesta ar fi calea pentru toată lumea, desigur”.

„Sper, ca toți ceilalți, să existe un vaccin foarte bun cât mai curând posibil”, spune Keith Richards.

Retragerea nu este încă o opțiune pentru trupă, adaugă el. „Putem spune că este un mod de viață”, spune el despre concertele live. „Chiar nu-mi pot imagina să fac altceva. ”

În 2022, Stones va sărbători cea de-a 60-a aniversare a primelor lor concerte. Richards speră să fie o ocazie pe care să o marchează pe scenă. „Sper că vom fi cu toții acolo, omule”, spune el.  

 

   

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te