Și la noi, tot mai mulți vârstnici își alungă singurătatea postând fotografii, videoclipuri, rețete sau impresii. Unii au devenit adevărați influenceri.
Ajutată de nepot, o bunică din Maramureș face recenzii la cărțile pe care le citește și le postează pe platformele online. Ultimul clip video despre „Urzeala Tronurilor”, a avut aproape 400.000 de vizualizări.
„Am citit Urzeala Tronurilor volumul 1 și de acolo m-am războit cu scriitorul pentru că nu am înțeles ce a scris și de acolo m-a manat curiozitatea să citesc și volumul doi”, arată recenzia bunicii.
Vârstnicii devin mai activi pe rețelele sociale, iar asta le îmbunătățește starea de spirit
O altă doamnă a adunat 260.000 de urmăritori, cu live-uri în care dansează, povestește sau trebăluiește prin casă.
Vârstnicii devin, astfel, mai activi pe rețelele sociale, iar asta le îmbunătățește starea de spirit, după cum arată și un studiu realizat de o echipă de cercetători chinezi.
Pensionară: „Dacă nu mai am telefon vând casa și îmi cumpăr un telefon".
Citește și: Pensie mărită în decembrie pentru 2.200.000 de pensionari. În ce zile se dau banii?
Pensionară: „Dimineața, când mă scol, pe la cinci, șase, primul lucru iau telefonul în mână."
Circa 14.000 de oameni de peste 45 de ani au fost evaluați în cadrul studiului. Două treimi declaraseră, în 2018, că nu au simptome de depresie, în vreme ce o treime sufereau din cauza acesteia.
Doi ani mai târziu, cercetătorii au constatat că persoanele care foloseau rețelele sociale au avut cu 24% mai puține șanse de a dezvolta simptome depresive.
Iar cei care experimentau deja boala și erau activi online au resimțit o îmbunătățire semnificativă a stării lor emoționale.
Sociologii spun însă că viața socială reală nu trebuie înlocuită total cu cea virtuală.