Vacanță în Ungaria - Soare, distracție, dar și relaxare sau tratament

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 03.08.2018 - 08:09
Băile Széchenyi, Budapesta

A alege un stil de viață sănătos și a avea grijă de corpul tău sunt două aspecte care nu exclud distracția în vacanță.

SHARE

Cum numărul turiștilor care nu se mai declară mulțumiți de confortul unui simplu șezlong pe plajă și vor să profite la maximum de zilele lor libere este în continuă creștere, alternativele vin din partea centrelor „Wellness & Spa“.
Masaj, tratamente de înfrumusețare sau împotriva îmbătrânirii premature, băi termale, dar și distracție, cultură, shopping și plajă pe țărmul „mării plate“ din Centrul Europei. Planificarea unei vacanțe în Ungaria poate fi o alternativă interesantă la un sejur obișnuit la mare, la soare. Dacă alegeți atent destinația, veți descoperi că țara vecină poate fi o grădină de relaxare și wellness secretă și o destinație de vacanță captivantă și complexă. 

Peștera Miskolctapolca

Românii au fost primii care s-au îndrăgostit, acum peste 2000 de ani, de apele minerale și termale, cu proprietăți tămăduitoare aproape miraculoase, și au construit terme peste terme pe teritoriul Ungariei de astăzi. Dar nu și ultimii. Zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii, inclusiv vedete, frecventează anual hotelurile și bazele de tratament din această țară, beneficiind de răsfăț și servicii de cea mai bună calitate.

Băile termale Heviz

Cele mai cunoscute centre de „Wellness & Spa“ se află în Budapesta, Gyula, Hajduszoboszlo, Sarvar sau Zalakaros. Băile Szecheny din Budapesta, de exemplu, sunt printre cele mai mari și mai vechi din Europa, fiind utilizate în scop balneo-terapeutic încă din 1881. Aici, apele termale ies din inima Pământului cu o temperatură de 74-75 de grade Celsius. Iar pentru variație și mai ales pentru copii, puteți vizita aquapark-ul hotelului Ramada, care este considerat unul dintre cele mai parcuri de distracții acvatice din Europa.

Parlamentul de la Budapesta

La Gyula, băile au fost construite în parcul unui castel, în vecinătatea unicei cetăți medie­vale. Iar cel mai mare lac cu apă termală potrivit pentru scăldat din lume se află la Hévíz, localitate situată în vestul Ungariei. De asemenea, baia din peștera de la Miskolctapolca este unică în Europa: la marginea masivului Bükk, de-a lungul unei falii geologice, țâșnește atât apă rece de carst, cât și apă caldă, termală.

 Bastionul Pescarilor, Budapesta

Pentru o vacanță completă, în urma căreia toți membrii familiei să se declare mulțumiți, zilele de tratament și relaxare pot fi combinate, de exemplu, cu vizitarea principalelor atracții turistice din Budapesta, precum Parlamentul, un imobil în stil neogotic cu interioare spectaculoase, Palatul Regal, Bastionul Pescarilor sau biserica Matyas, o terapie de shopping pe celebra stradă pietonală Vaci Utca, și, de ce nu, cu câteva zile de plajă pe malul „mării plate“, binecunoscutul Lac Balaton. 


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te