Unde călătorim în luna iunie

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 15.06.2018 - 10:03

SHARE

Fie că vrei să pleci în căutarea unui loc însorit și liniștit pentru a-ți încărca bateriile golite de iarna lungă, sau îți dorești să pornești într-o aventură, luna iunie este momentul potrivit. Alegeți, însă, cu atenție destinația, în Cuba, Republica Dominicană sau Thailanda, de exemplu, ploile fiind la ordinea zilei.

Majoritatea își programează vacanța de vară în iulie și august, așa că, în luna solstițiului de vară, riscul de aglomerație este mai mic, iar prețurile sunt avantajoase. Dacă vă aflați în căutarea unei destinații exotice, Sri Lanka, Bali, Maritius și Maldive figurează printre cele mai recomandate, inclusiv pentru petrecerea lunii de miere. 

Este adevărat, numele celor patru insule sunt rezonante, însă prețurile nu sunt de speriat. Un sejur de șapte nopți în Bali, de exemplu, la un hotel de trei stele, pornește de la 1.170 de euro, cu zbor inclus. Iar în Mauritius puteți sta zece nopți, tot la trei stele, cu 999 euro, inclusiv biletul de avion
 (www.vola.ro). 

O destinație exotică, însă mult mai apropiată, este Tenerife. Aici tarifele pentru șapte nopți la un hotel de patru stele, cu mic dejun și zbor inclus, încep de la 660 de euro (www.tui-travelcenter.ro). Iar Tenerife, cea mai mare insulă din arhipelagul Canare, este o destinație bine cunoscută și pentru familiile cu copii, multe hoteluri având propriile parcuri de distracții acvatice.

Un sejur în Egipt, cu multiple sesiuni de snorkeling și diving în fascinantul univers subacvatic al Mării Roșii, este, de asemenea, avantajos în iunie. Șapte nopți în sistem „All Inclusive“, la un hotel de patru stele din Hurghada, costă 499 euro (www.zepelintour.ro). 

Vacanțe „Last Minute“ pe alese

Cum multe agenții de turism au organizat chartere către cele mai frecventate destinații de vară de către români și nu s-au ocupat încă toate locurile, ofertele de tip „Last Minute“ sunt pe alese. Plajele însorite ale Greciei, scăldate, în funcție de locul ales, de Egee, Mediterană sau Ionică, sunt printre cele mai tentante. Charterele zboară, începând cu 360 de euro pentru șapte nopți, către Rhodos, Zakynthos, Corfu sau Creta (www. tui-travelcenter.ro). 

În Malta, insula cunoscutului personaj de desene animate Poppey Marinarul, vă puteți relaxa o săptămână, într-un hotel de patru stele, cu 580 de euro (www.happytour.ro). În Antalya, Turcia, tarifele pentru șapte nopți încep de la 250 de euro la trei stele, sau de la 300 de euro la patru stele
 (www.christiantour.ro). Cele mai mici prețuri sunt pe litoralul bulgăresc. 

La Balcic, de exemplu, la un hotel de patru stele, tarifele pornesc de la 16 euro/noapte. Iar la Nessebar, tot la patru stele, vă puteți caza începând cu 31 de euro/noapte (www.zepelintour.ro). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te