Un câine legat de o bancă din parc a fost salvat. Stăpâna care l-a abandonat a lăsat un bilet trist

DE Catinca Doboș | Actualizat: 17.09.2024 - 10:29
Max era foarte slab când a fost găsit - Foto: People.com
Max era foarte slab când a fost găsit - Foto: People.com
Biletul despre Max - Foto: People.com
Biletul despre Max - Foto: People.com

Un câine în vârstă își caută alți stăpâni, după ce a fost abandonat într-un parc din New York. Stăpâna sa l-a lăsat singur, doar cu un bilet sfâșietor și o găleată cu apă.

SHARE

Pe 1 august, Cuse Pit Crew, o organizație nonprofit cu sediul în Syracuse, New York, a făcut o postare pe Facebook despre un câine pe nume Max.

Un câine legat de o bancă din parc a fost salvat. Stăpâna care l-a abandonat a lăsat un bilet trist

În postare, organizația, care militează pentru deținerea responsabilă a pitbullilor, a împărtășit circumstanțele sfâșietoare prin care Max a ajuns la ei.

Citește și: Un cățel salvat de pe străzi avea un bilet sfâșietor la zgardă. Ce mesaj a scris fostul stăpân?

„În această dimineață, Max a fost lăsat legat de o bancă în Parcul Schiller din Syracuse, alături de un bilet. Ne-am întâlnit acolo cu poliția din Syracuse și cu Dog Control, care au făcut fotografii și l-au transportat pe Max la veterinarul de urgență pentru îngrijiri”, a scris Cuse Pit Crew pe rețelele de socializare.

În fotografii, Max stă pe jos, lângă masa de care era legat. Fosta stăpână a lăsat următorul mesaj despre Max:

„Sunt un <<băiat bun>>. Am 17 ani. Numele meu este Max. Stăpânii mei nu mai pot avea grijă de mine. Vă rog să mă ajutați!”.

Biletul despre Max - Foto: People.com

Potrivit Cuse Pit Crew, organizația a contactat autoritățile locale pentru a ajuta la găsirea unui cămin temporar pentru animalul abandonat.

Citește și: Un motan și-a regăsit stăpâna, după 11 ani, datorită microcipului. Era la doar un kilometru de casă

Câinii abandonați, o problemă majoră

În timp ce împărtășea povestea lui Max pe Facebook, organizația a menționat, de asemenea, cum ar fi putut fi evitată această situație.

„Max nu este primul și nici nu va fi ultimul câine abandonat într-un parc. Credem că această situație ar fi putut fi evitată dacă mai mulți oameni ar fi fost conștienți de serviciile noastre. Nu suntem o organizație de salvare, DAR vom ajuta la rezolvarea problemelor împreună cu dumneavoastră, în măsura posibilităților noastre. O vom face fără să judecăm pentru că vrem ca stăpânii să se simtă în siguranță venind la noi pentru ajutor”, a scris Cuse Pit Crew.

Citește și: Un câine dispărut acum doi ani și-a regăsit stăpânii. Povestea impresionantă a lui Bear

Organizația non-profit a actualizat ulterior postarea, anunțându-și urmăritorii că Max a fost plasat în adăpostul HumaneCNY. Reprezentanții adăpostului au scris, pe rețelele de socializare:

„A fost lăsat lângă o bancă în Schiller Park. Nu suntem siguri câte ore a trebuit să aștepte acolo înainte de a fi găsit... A fost supus unui examen inițial, dar va merge la un veterinar în seara asta pentru un examen complet și analize de sânge. Este în vârstă, cu un indice de masă corporală de 2”, a scris HumaneCNY.

Un indice de masă corporală de 2 înseamnă că Max era prea slab. Animalele de companie cu un astfel de indice au adesea coaste vizibile și o talie subțire.

Stăpâna care l-a abandonat pe Max, găsită

Femeia care l-a abandonat pe Max a fost găsită rapid după ce câinele a fost descoperit. Ea locuiește în apropierea parcului. Femeia a fost arestată, fiind acuzată de abandon și cruzime față de animale, conform syracuse.com.

Citește și: Un câine și-a regăsit stăpânii, cu ajutorul polițiștilor. Animalul dispăruse în urmă cu doi ani

Stefanie Heath, membră a consiliului Cuse Pit Crew și una dintre primele persoane care l-au ajutat pe Max, a declarat că starea de sănătate a câinelui se îmbunătățește în urma îngrijirilor veterinare.

Câinele va fi dat în curând spre adopție. HumaneCNY speră să primească ajutor din partea comunității și a altor iubitori de animale pentru îngrijirea lui Max.

Citește și: O pisică dispărută acum 2 ani și-a regăsit stăpânii cu ajutorul microcipului. Era la 3000 km de casă

Adăpostul a transmis pe Facebook că este în căutare de donații pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor medicale ale lui Max, deoarece „Suntem abia la jumătatea anului și am depășit deja cheltuielile medicale prevăzute în buget”.

Începând cu 2 august, HumaneCNY a strâns peste 11.000 de dolari pentru îngrijirea lui Max, scrie people.com.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te