Un câine dispărut acum doi ani și-a regăsit stăpânii. Povestea impresionantă a lui Bear

DE Florentina Enache | Actualizat: 06.09.2024 - 20:30
Un câine dispărut acum doi ani și-a regăsit stăpânii. Povestea impresionantă a lui Bear - Foto: Colaj people.com
Un câine dispărut acum doi ani și-a regăsit stăpânii. Povestea impresionantă a lui Bear - Foto: Colaj people.com

O organizație umanitară, din Colorado, SUA, a împărtășit povestea lui Bear, un câine pierdut care și-a regăsit stăpânii, la doi ani după ce a dispărut.

SHARE

Într-o postare pe Facebook de pe 28 august, organizația Humane Society of the Pikes Peak Region a anunțat că un câine din Colorado Springs pe nume Bear a fost găsit și era în drum spre New York pentru a se alătura stăpânilor săi.

Un câine dispărut acum doi ani și-a regăsit stăpânii. Povestea impresionantă a lui Bear

Bear locuia cu stăpâna sa, Brandy Ross, și cu restul familiei sale. În aprilie 2022, Bear a fost lăsat cu un îngrijitor și a fugit. Deși familia a distribuit afișe cu poze cu Bear atât printre cunoscuți, cât și pe rețelele sociale, și l-a dat dispărut autorităților, nimeni nu l-a găsit.

„Asta a fost cea mai grea parte... după ce îl lăsasem la îngrijitor, să mă întorc acasă și să nu mai fiu alături de câinele meu”, a declarat Ross, conform unui articol al People.

Citește și: O pisică dispărută acum 2 ani și-a regăsit stăpânii cu ajutorul microcipului. Era la 3000 km de casă

Partea cea mai tristă a fost că, la scurt timp după dispariția lui Bear, familia a trebuit să se mute în statul New York.

Cum a fost găsit Bear?

Cu toate acestea, speranța nu a fost pierdută - în iulie 2024, Colorado Springs Animal Law Enforcement a observat un câine despre care credeau că ar putea fi Bear, în apropierea zonei de unde dispăruse în urmă cu 2 ani, și au apelat la un grup de voluntari care, ocazional, lucrează la cazurile câinilor dispăruți pentru organizația Humane Society of the Pikes Peak Region.

Citește și: Un câine și-a regăsit stăpânii, cu ajutorul polițiștilor. Animalul dispăruse în urmă cu doi ani

Voluntarii au pregătit locuri cu hrană și au plasat camere de supraveghere pentru a încerca să capteze imagini cu animalul descoperit de Colorado Springs Animal Law Enforcement. Voluntarii i-au alertat pe Ross și pe restul familiei lui Bear pentru a-i anunța că îndrăgitul lor cățel putea fi, în sfârșit, găsit, însă era nevoie de o scanare a microcipului pentru a confirma identitatea câinelui.

„Am făcut o capcană pentru a-l prinde. Este o capcană uriașă în care câinii intră, ating o lumină, care declanșează închiderea ușii”, a declarat Danielle Neiner, voluntarul care l-a găsit pe Bear. „Avea blana încâlcită și era foarte murdar. Este cu siguranță subponderal, dar se pare că nu a avut alte probleme”.

Citește și: Un câine care a dispărut în urmă cu nouă ani s-a reunit cu stăpâna sa, datorită microcipului

În cele din urmă, pe 18 august, voluntarii au reușit să-l prindă pe câine și o scanare a microcipului a confirmat că era, într-adevăr, Bear.

Ross a declarat că nu-i venea să creadă că Bear a fost găsit după atâta timp.

Citește și: Câinele dat dispărut, găsit după 7 ani, în viață. A trăit singur, în sălbăticie

„Toată noaptea m-am întrebat: <<O, Doamne, o fi ăsta câinele meu?>>. Apoi am primit vestea că el este și am zis: <<Nu se poate>>. Și am plâns în hohote”, a povestit ea. „Chiar și acum sunt în stare de șoc că acesta este el”.

Conform organizației, pe 1 septembrie, Bear a fost trimis către stăpânii săi, în New York. Călătoria lui Bear către casă a fost plătită de cei din comunitatea Humane Society of the Pikes Peak Region.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te