"The Karate Kid 2" se lansează la aniversarea a 40 de ani de la filmul original

DE Adrian Costin | Actualizat: 20.11.2023 - 12:27
"The Karate Kid 2" se lansează la aniversarea a 40 de ani de la filmul original Foto: captură Youtube

Unul dintre cele mai populare filme din anii '80, "The Karate Kid," se apropie de aniversarea a 40 de ani de la lansare, iar fanii genului au toate motivele de bucurie.

SHARE

Anul viitor va apărea "The Karate Kid 2". Data de lansare este anunțată pentru 13 decembrie 2024, la exact 4 decenii de la lansarea primului film din franciză.

Producția originală a ajuns în cinematografe în 1984 și îi are în rolurile principale pe Pat Morita și Ralph Macchio. Regia a fost asigurată de John G. Avildsen, cel care a creat și "Rocky."

"The Karate Kid 2" se lansează la aniversarea a 40 de ani de la filmul original

"The Karate Kid" a fost un film care a generat recenzii foarte bune și prezintă legătura dintre tânărul Daniel, interpretat de Ralph Macchio, și părintele său spiritual, Miyagi, interpretat de Pat Morita. Acesta din urmă îl învață cum să devină mai puternic și mai disciplinat, în timp ce îi prezintă tainele artelor marțiale și ale vitejilor samurai.

Filmul a avut un buget de doar 8 milioane de dolari, dar succesul la box office a fost important pentru acele vremuri, cu încasări ce au trecut de 130 de milioane de dolari. În plus, Morita, cunoscut anterior pentru rolurile din filme de comedie, a primit și nominalizări la Premiul Oscar și Globurile de Aur după apariția în "The Karate Kid."

Moștenirea "The Karate Kid"

Filmul a fost difuzat adesea de televiziuni din toată lumea la ani buni de la apariție. Spre exemplu, în 2017 a fost difuzat de un post din Marea Britanie și a fost urmărit de 3.7 milioane de oameni. A ocupat locul 10 în topul celor mai urmărite filme la TV din Marea Britanie în acel an.

Dincolo de asta, "The Karate Kid" este un film care a intrat practic în folclorul popular și despre care se vorbește la ani buni de la lansare. Drept dovadă, în 2015 compania de jucării Funko a lansat o colecție de figurine cu actorii principali.

Producția este cunoscută și pentru faptul că a contribuit din plin la popularizarea karate în SUA, în timp ce doi dintre actori au apărut și într-un episod din serialul "How I Met Your Mother."

O altă dovadă a succesului acestui film este și apariția unui joc de păcănele online cu numele "The Karate Kid." Dezvoltat de compania Skywind Group, slotul a readus la viață câteva momente epice din filmul "The Karate Kid." Din acest motiv, melodiile de pe coloana sonoră pot fi auzite și în joc, iar vocea lui Mr. Miyagi este și ea prezentă în anumite secvențe. Simbolurile slotului sunt inspirate din filmul lansat în 1984.

Nu este însă singurul joc. Au fost lansate și câteva jocuri video, cele mai cunoscute fiind "The Karate Kid Part II: The Computer Game" (1986), "The Karate Kid" (1987), "Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues" (2020) și "Cobra Kai: Card Fighter" (2021).

Filmul a avut și alte continuări

Succesul pe care "The Karate Kid" l-a avut a determinat echipa de producție să lanseze noi filme. În 1986, 1989 și 1994 au apărut trei filme noi din franciza inițială, dar acestea nu s-au mai bucurat de aceleași recenzii bune ca în prima parte.

În 2010 a urmat însă un moment mult așteptat, remake-ul "The Karate Kid." Distribuția a fost schimbată în totalitate, iar Jackie Chan a luat rolul profesorului, în timp ce fiul lui Will Smith, Jaden, a fost elevul. De fapt, Will Smith a avut și rol de producător în acest film, în timp ce Harald Zwart a fost regizor. Filmul a avut un buget de 40 de milioane de dolari, iar încasările au fost de aproximativ 360 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te