Teoria lui Isaac Newton despre sfârșitul lumii. Cât timp mai avem. Oamenii sunt îngrijorați

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.05.2023 - 12:34
Dezastru Foto: Pexels.com (imagine cu rol ilustrativ)
Newton a ajuns la concluzia că lumea se va sfârși în 2060 Foto: Universitatea Ebraică din Ierusalim

Isaac Newton a sugerat în urmă cu 300 de ani că lumea se va sfârși la o anumită dată. Oamenii care au aflat cum se termină totul au intrat în panică. Potrivit teoriei omului de știință, mai sunt doar 37 de ani până la acel moment.

SHARE

Isaac Newton i-a îngrozit pe oameni cu o teorie despre o apocalipsă iminentă, lansată acum mai bine de 300 de ani. El a spus că lumea se va sfârși în 2060.

Omul de știință care a descoperit cum funcționează gravitația, a construit primul telescop reflectorizant și chiar și-a dat seama de forma exactă a Pământului, a calculat data ”Sfârșitului Timpurilor”.

Legendarul om de știință Sir Isaac Newton și-a spus teoria în 1704 – iar oamenii sunt îngroziți că ar putea avea dreptate, conform Daily Star.

Când se va sfârși lumea. Teoriile ”apocalipselor” de până acum

Mulți oameni au prezis sfârșitul lumii. Dar, deși oamenii sunt tentați să nu mai ia serios majoritatea acestor profeții, atunci când părintele științei moderne prezice sfârșitul tuturor lucrurilor, probabil că merită atenție.

Sir Isaac Newton, care a făcut numeroase descoperiri în fizică și matematică, credea că lumea așa cum o cunoaștem se va sfârși în 2060.

Acest lucru ar fi putut părea departe când și-a notat calculele detaliate în 1704. Dar astăzi sunt doar 37 de ani distanță. Mulți dintre noi vor mai fi în viață când acea dată va fi.

Sondajele recente sugerează că aproximativ unul din șapte oameni cred că lumea va ajunge la sfârșit în timpul vieții lor.

Newton și-a folosit studiul îndeaproape al Bibliei și al altor scrieri religioase pentru a calcula o anumită dată când lumea pe care o cunoaștem va ajunge la sfârșit și va fi înlocuită cu un „Regatul Cerurilor” literal pe Pământ.

El credea că la mijlocul secolului al XXI-lea, Hristos se va întoarce și va domni pentru un mileniu, iar poporul evreu va construi „o Împărăție înfloritoare și veșnică” în Israel.

Citește și: FOTO Buncărele de lux în care miliardarii vor să se pună la adăpost de Apocalipsă

Newton a scris, în engleza antică a perioadei: „Așadar, timpii și jumătatea timpului sunt 42 de luni sau 1260 de zile sau trei ani și jumătate, socotind douăsprezece luni până la un an și 30 de zile până la o lună, așa cum sa făcut în Calendarul anului primitiv.

„Și zilele fiarelor de scurtă durată fiind puse pentru anii regatelor trăite, perioada de 1260 de zile, dacă datează de la cucerirea completă a celor trei regi în anul 800 d.Hr., se va încheia în anul 2060 d.Hr.

„S-ar putea să se termine mai târziu”, a scris Newton, „dar nu văd niciun motiv pentru sfârșitul lui mai devreme”.

Expertul în Newton, Stephen D. Snobelen, a explicat că oamenii de știință știu despre predicția lui Newton de mulți ani, dar aceasta a devenit cunoscută publicului larg abia relativ recent.

„Pentru mulți, revelația că Newton era un credincios pasionat care a luat în serios profeția biblică a fost un șoc”, a scris el.

Citește și: VIDEO/FOTO Secetă apocaliptică în Europa. Cele mai mari râuri rămân fără apă. Incendii devastatoare

Snobelen a adăugat că oamenii de știință încă fac predicții apocaliptice: „În mod curios, la câteva luni după ce povestea din 2060 s-a declanșat, Sir Martin Reese, unul dintre cei mai importanți oameni de știință de astăzi, a publicat o carte intitulată Our Ultima Hour (intitulată Our Final Century in the UK) în care el susține că rasa umană are doar cincizeci și cincizeci de șanse de a supraviețui secolului XXI”.

Cu războaiele și zvonurile despre războaie , care ne umplu știrile zilnic – și amenințarea unei noi pandemii care bântuie coșmarurile oamenilor de știință – este ușor de crezut că lumea s-ar putea sfârși în orice zi.

Cel puțin, dacă e să-l credem pe Newton, mai avem 30 de ani buni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te