Și-a lăsat mireasa la altar, iar motivul a fost aplaudat de mulți. Așa ceva nu se face și punct

DE Elena Petrescu | Actualizat: 10.07.2024 - 07:52
Și-a lăsat mireasa la altar, iar motivul a fost aplaudat de mulți. Așa ceva nu se face și punct - Foto: Pixabay (imagine cu caracter ilustrativ)

Și-a lăsat mireasa la altar, iar motivul a fost aplaudat de mulți. Așa ceva nu se face și punct. Se spune că multe cupluri nu reușesc să treacă peste planificarea unei nunți deoarece stresul unui astfel de eveniment scoate la iveală ce e mai rău în oameni.

SHARE

Se spune că multe cupluri nu reușesc să treacă peste planificarea unei nunți deoarece stresul unui astfel de eveniment scoate la iveală ce e mai rău în oameni. Unele femei devin reale bătăi de cap, iar suma de bani cheltuită poate provoca o ruptură ireparabilă în familii. Un bun exemplu este și cazul de față.

Și-a lăsat mireasa la altar, iar motivul a fost aplaudat de mulți. Așa ceva nu se face și punct

 Cristina și Mihai plănuiau să se căsătorească în curând și, cum era de așteptat, au început să întocmească lista de invitați.lumea pe care trebuiau să o invite. Primul minus? Ea provine dintr-o familie înstărită, iar tatăl ei îi dăduse deja o listă cu cele mai importante persoane care trebuiau să participe.

"Nu cunoaștem nici jumătate din acești oameni, iubito", a spus Mihai în timp ce se uita la listă. "Dragul meu, tatăl meu plătește totul și vrea ca ei să vină, așa că nu pot spune nu. Și va da bine prezența acestor VIP-uri la nunta noastră", a răspuns  Cristina.
"Fie... Oricum, o să fie bine atâta timp cât cei mai dragi oameni dragi ai noștri sunt și ei acolo", a adăugat el. "Apropo de asta, am vrut să spun ceva", a sărit ea deodată. "Vreau să o invit pe prietena mea Mariana, dar cu toți invitații tatălui meu, nu este suficient loc la restaurant pentru toată lumea. Așa că, hai să nu o mai chemăm pe bunica ta", a spus Cristina.

Citește și: ADIO, mare doamnă! Ileana Stana Ionescu a fost incinerată, soțul ei e îngenucheat de durere

"Ce? Ești nebună? Bunica mea m-a crescut singură când au murit părinții mei. Nu are cum să lipsească de la nunta mea", a sărit Mihai. "Îmi pare rău, dar nu. Bunica ta nu se încadrează în acest gen de mulțime, stă prost cu banii de când a murit bunicul tău", a continuat  Cristina. "Ăsta e un motiv ridicol. Banii nu sunt totul", a spus el.

"Dar sunt. Pentru acești oameni, iar eu vreau să dau bine la nunta mea. Bunica ta nu-și permite o rochie și nici nu ne va oferi un cadou de nuntă elegant. EU sunt mireasa, iar tatăl meu plătește. Deci... eu iau deciziile finale", a spus ea.
Lui Mihai nu i-a venit să creadă ce i-a spus. Cum au putut să o lase pe bunica lui pe lista de nuntă pur și simplu? "Sunt logodnicul tău, Cristina. Ar trebui să am și eu un cuvânt de spus. Cum îi voi spune că nu este invitată la nuntă?", a întrebat el.
"Toată lumea știe că mirele ar trebui să nu se implice și să fie de acord cu tot ce spune mireasa. Apoi, după aceea, te poți gândi ce să îi spui. Dar bunica ta NU este invitată și gata", a încheiat  Cristina.
Mihai habar nu avea ce să facă, dar știa că viitoarea lui soție nu o va lăsa pe bunica lui să fie prezentă la nunta lor. Așa că s-a dus să o viziteze, să-i dea vestea personal. Draga de ea locuia în aceeași casă frumoasă pe care o construise bunicul său și în care Mihai a crescut după moartea părinților săi.

"Bunico, îmi pare rău... Dar Cristina și cu mine nu ne vom căsători până la urmă", a început el după ce s-a așezat cu ea pe canapea. "Oh, nu, dragul meu... Ce s-a întâmplat?", a întrebat ea.
"Sunt prea mulți bani pentru o petrecere care durează doar o zi și este prea multă agitație înainte de eveniment. Așa că am prefera să evităm complicațiile", a continuat Mihai. "Păcat, pentru că întotdeauna mi-am dorit să te văd în costum de mire și să dansez cu tine la recepție", a adăugat femeia care l-a crescut. "Știu că a fost visul tău, dar nu pot face prea multe acum", a spus Mihai.
"Dragule, tot ce contează este că ești fericit și că tu și Cristina vă veți iubi indiferent de situație", a continuat bunica lui.

Mihai nu mai avea cuvinte pentru bunica lui, pe care o iubea mai mult ca pe orice. A îmbrățișat-o puternic, cerându-și scuze în gând pentru că nu a avut inima să-i spună adevărul. Și-au luat rămas bun, iar el a ieșit pe ușă.
Telefonul i-a sunat în timp ce el încă se afla pe veranda bunicii sale.

"Alo?", a răspuns el. "Gata?" a întrebat Cristina. "Da, i-am spus că am anulat nunta. O poți invita pe prietena ta, Mariana. Sper că îți va fi pe plac cadoul pe care îl aduce", a răspuns el sec. "Nu trebuie să iei tonul ăsta cu mine. Asta e pentru binele tău. O să vezi", a continuat ea acru. ”Da, sigur", a spus el și a închis.

Ziua nunții lor a sosit în sfârșit, iar Mihai o aștepta pe Cristina să se pregătească. Își îmbrăcase deja costumul, dar nu se simțea deloc  încântat de toată această situație. Plimbându-se prin casă, a observat teancul de plicuri al Cristinei și a început să o sorteze. A descoperit o scrisoare de la bunica sa și a deschis-o repede.

Citește și: Cutremur în insula iubită de români din Grecia, în urmă cu câteva minute. Ce magnitudine a avut?

Scrisoarea spunea:
"Dragă Mihai,

Știu că te căsătorești astăzi. Te-am auzit vorbind la telefon cu  Cristina și vreau să știi că te înțeleg perfect. A fost probabil ideea ei oricum. Dar știu, de asemenea, că trebuie să fi fost o decizie dificilă pentru tine. Dacă ești dispus să o protejezi așa cum ai făcut-o, atunci e clar că o iubești cu adevărat.

Bunicul tău m-a iubit la fel de mult și de aceea vreau să-ți dau ceva. În plic, vei găsi cheile de la această casă.

E singurul lucru pe care îl am care valorează ceva și acum e al tău. Vreau să crești aici o familie fericită, cu multă dragoste, așa cum am făcut eu și bunicul tău, chiar dacă nu am avut prea mulți bani. Nu uita, te voi iubi mereu și nu sunt supărată pe tine.

Bunica ta."

Mihai s-a simțit groaznic după această descoperire. Bunica lui renunțase la propria casă pentru a-l face fericit, iar el era dispus să o lase în urmă pentru o femeie care... nu părea să mai merite așa sacrificiu. "Mihai, ce faci aici? Este ghinion să vezi mireasa înainte de nuntă", a exclamat Cristina după ce el a dat buzna în camera ei.

"Ghinion ar fi să mă mărit cu cineva ca tine. Așa că plec și am venit aici doar ca să-ți spun personal", a explicat Mihai.

"Ce? Nu poți să-mi faci asta. Nunta e peste o oră!", a țipat ea.
"Va trebui să găsești un alt mire dacă vrei ca totul să meargă mai departe", i-a răspuns Mihai.

"Tatăl meu a cheltuit atât de mulți bani și sunt atât de mulți oameni importanți care așteaptă această zi. Dar, nu, tu nu pleci, iar nunta va avea loc!", a încheiat ea.
"Vezi? Nici măcar nu-ți pasă de mine. Nu-ți pasă decât de bani, de statut și de a obține exact ceea ce vrei", a continuat el fără cuvinte. Chiar atunci, tatăl ei a intrat.

"Ce se întâmplă? V-am auzit țipând?" se întreabă bărbatul.

"Mă bucur că sunteți aici, domnule. Eu plec. Nu va fi nicio nuntă astăzi. Cel puțin, nu cu mine ca mire", a răspuns Mihai. "Asta e imposibil, tinere. Am parteneri de afaceri foarte importanți care vin să-mi vadă fiica căsătorindu-se. De ce pleci?", a continuat el. "Nu m-a lăsat să-mi invit bunica, singura familie care mi-a mai rămas", a explicat Mihai. "Dar ăsta e un motiv prostesc. Putem să o invităm", a adăugat viitorul socru.

"Nu, tati! Nu o vreau acolo. Ea nu se potriveșe în peisajul nunții MELE", a țipat  Cristina printre lacrimi false. "Mda, asta este! Eu plec. Baftă la amândoi. Nu vreau să vă mai văd niciodată pe niciunul dintre voi", a terminat Mihai în timp ce ieșea din cameră și se grăbea spre casa bunicii sale.
Draga de ea a fost șocată după ce l-a văzut în pragul ușii ei. "Mihai? Ce faci tu aici? Trebuia să te căsătorești astăzi", a spus ea. "Știu, bunico. Dar după ce am primit cadoul tău, mi-am dat seama ce este cu adevărat important în viață", a răspuns Mihai. "Tot ce ai nevoie este dragoste și familie. Nu m-aș putea căsători cu o femeie căreia îi pasă mai mult de bani decât de orice altceva."
"Dragă, nu am vrut să-ți stric ziua. Am vrut doar să-ți dau un cadou", i-a răspuns bunica cu vocea stinsă.

"Nu-ți face griji. Mi-ai făcut cea mai mare favoare din viața mea și, de asemenea, am vrut să mă vezi în costumul meu de mire. Cum arăt?" a spus Mihai glumind. "Arăți atât de elegant, exact ca bunicul tău", i-a răspuns ea înainte să se așeze amândoi la masă.

Mihai și-a găsit fericirea adevărată câțiva ani mai târziu, alături de o femeie care prețuia cele mai importante lucruri din viață, așa cum era și normal.

Ce putem învăța din această poveste?

1. Familia este cea mai importantă parte a vieții.  Cristina nu a vrut să o invite la nunta lor pe propria bunică a logodnicului ei și a ajuns să rămână fără mire.

2. Banii și statutul social nu înseamnă nimic. Când vei găsi persoana potrivită, vei înțelege că lucrurile materiale nu îți oferă fericirea la care te aștepți.

*Articol adaptat de pe Amomama.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te