„Regele Energiei” din România și-a luat limuzină electrică de 200.000 €. Face afaceri și cu statul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.09.2023 - 15:01
„Regele Energiei” din România și-a luat limuzină electrică de 200.000 € - Foto: spynews.ro

„Regele Energiei” din România, un cunoscut împătimit de automobilele luxoase și performante, și-a mărit „flota” cu prima limuzină premium electrică disponibilă pe piață, BMW i7. Cu plafon panoramic și câteva opțiuni, mașina costă circa 200.000 €.

SHARE

Augustin Oancea, patronul Tinmar Energy, este unul dintre băieţii deştepţi care a intrat în 2007 pe piața energiei și a ajuns multi-milionar. Supranumit „Regele Energiei”, acesta este, în general, foarte discret, apariţiile sale mondene putând fi numărate pe degete, dar este un cunoscut împătimit de automobilele luxoase și performante. Iar ultima sa achiziție este un BMW i7, prima limuzină premium 100% electrică disponibilă pe piață.

Recent, paparazzi Spynews.ro, l-au surprins pe Augustin Oancea pe străzile Capitalei la volanul unui BMW i7. El s-a întâlnit cu un priten, Ciprian Loghin, notează Spynews.ro, a stat câteva minute de vorbă cu acesta pe stradă, după care s-a urcat din nou în limuzina electrică și a plecat.

Nu doar Augustin Oancea pare că nu se uită la bani atunci când vine vorba de mașini și trenduri, ci și soția lui. Partenera milionarului a fost surprinsă, în trecut, tot de paparazzii Spynews.ro, în timp ce se afla la volanul unui Porsche Taycan, prima mașină electrică sport produsă de reputatul constructor german. 

Citește și: TOP 5 mașini electrice cu cea mai proastă autonomie

„Regele Energiei” din România și-a luat limuzină electrică BMW i7 de 200.000 €

„Regele Energiei”, Augustin Oancea, din România și-a mărit „flota” cu prima limuzină premium electrică disponibilă pe piață, BMW i7. Cu plafon panoramic și câteva opțiuni, mașina costă circa 200.000 €.

BMW i7 redefineşte experienţa unei limuzine de lux. Combină tehnologie sofisticată cu soluţii şi echipamente fără precedent, un nou limbaj de design cu o linie frapantă şi impunătoare, cu unul din cele mai avansate sisteme de propulsie electrice de pe piaţă, a 5-a generaţie BMW eDrive.

BMW Theatre Screen aduce pentru prima dată experienţa de cinematograf pentru locurile din spate cu un ecran cu rezoluţie de 31,3 inch şi rezoluţie 8K, susţinut de sistemul de sunet Bowers and Wilkins şi sisteme de comandă integrate în mânerele uşilor spate cu ecrane tactile de 5,5 inch.

Citește și: Electrificarea mașinilor face prima „victimă” în România. Yazaki închide fabrica din Buzău

Modelul vine cu o serie de sisteme de asistenţă fără precedent, de la Maneuver Assistant, care memorează trasee de parcare şi le poate efectua autonom, până la pregătire pentru condus autonom Level 3.

BMW i7 xDrive60 dispune de un sistem cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care dezvoltă un total de 544 CP şi 745 Nm care asigură o acceleraţie 0-100 km/h de 4,7 secunde. Capacitatea bateriei de putere mare de 101,7 kWh asigură o autonomie măsurată în standardul WLTP de până la 625 km.

BMW i7 aduce un nou element emblematic în designul BMW – grila Iconic Glow, cu contur luminat, un element care îşi propune să contribuie la identitatea mărcii. BMW Interaction Bar îmbracă interiorul într-un joc de lumini spectaculos. 

Echiparea standard este deosebit de generoasă şi include echipament precum sistemul de sunet Bowers & Wilkins, climatizare cu 4 zone, acces confort şi soft close, sistem Connected Drive Professional cu navigaţie, suspensie activă pneumatică, direcţie integrală activă, sisteme de asistenţă Driving Assistant şi Parking Assistant Plus.

Cine este Augustin Oancea

Augustin Oancea este cel mai puternic antreprenor din energie, potrivit ZF.ro. De exemplu, Tinmar Energy, companie de furnizare a energiei deţinută de omul de afaceri Augustin Oancea, are pe masă aproximativ 150 mil. euro pentru investiţii în extinderea portofoliului de regenerabile în următorii trei ani. 

Începând cu 2011, strategia grupului s-a concentrat pe înfiinţarea şi dezvoltarea de capacităţi de producţie de energie regenerabilă, urmărind practic un curs etapizat conform planurilor multianuale stabilite în cadrul companiei. Astfel, în 2012, Tinmar Energy a demarat prima etapă a planului investiţional, dezvoltând de la zero proiecte fotovoltaice cu o putere instalată de 50 Mwp.

Strategia de investiţii a companiei include un parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie termo din România, în care Tinmar va aloca 50% din capitalul de investiţii pentru patru par­curi solare de 280 MW şi o cen­trală pe gaze de 475 MW, CCGT Turceni.

Oficialii Tinmar spun că pentru derularea acestui parteneriat cu CE Oltenia, au fost înfiinţate mai multe societăţi cu capital mixt Tinmar Energy şi CE Oltenia.

Tinmar Energy a încheiat 2021 cu afaceri de 3,56 mld. lei, în creştere cu 62% faţă de 2020, în timp ce profitul net s-a ridicat la 143 de milioane de lei, plus 27% an/an, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te