Prima competiție de făcut cafea pentru IT-iștii din România. Cum te poți înscrie

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.09.2024 - 14:14
Prima competiție de făcut cafea pentru IT-iștii din România. Imagine cu caracter ilustrativ Sursa: Slow Coffe Festival
Prima competiție de făcut cafea pentru IT-iștii din România. Imagine cu caracter ilustrativ Sursa: Slow Coffe Festival
Prima competiție de făcut cafea pentru IT-iștii din România
Prima competiție de făcut cafea pentru IT-iștii din România

Prima competiție dedicată pasionaților de coffee brewing din IT va avea loc în cadrul primului festivel de cafea din România, Code2Cup.

SHARE

Code2Cup, primul festival de cafea din România dedicat profesioniștilor din industria de tehnologie, va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2024, la Nord Events Center din București.

Evenimentul găzduiește, de asemenea, prima competiție dedicată pasionaților de coffee brewing din industrie: Cupa Barista în IT.

Prima competiție de făcut cafea pentru IT-iștii din România

Aproximativ 1.500 de participanți sunt așteptați la Code2Cup, eveniment ce aduce împreună companii din tehnologie care susțin pasiunile angajaților și au o preocupare constantă pentru a le crește acestora motivația și starea de bine.

Citește și: 9 beneficii unice ale cafelei bazate pe date științifice. Cât și când trebuie să bei

Primul festival de cafea organizat în România de TP Blend&more și ThirdPlace.ro special pentru industria de IT va găzdui ateliere despre cafea și tehnologie, despre metodele de preparare a cafelei, sesiuni de tasting și alte activități interactive.

Înscrierea se face doar de către companiile participante. Printre cei care și-au anunțat deja participarea la festival se numără Adobe, Keysight și NXP.

Cupa Barista în IT

În cadrul festivalului va fi organizată și Cupa Barista în IT, competiție în care fiecare companie va putea să-și înscrie echipe formate din patru persoane. Competiția va avea trei probe: testarea simțurilor și a gusturilor în degustarea de cafea, latte art și, respectiv, prepararea cafelei la Aeropress.

Echipele vor fi jurizate de profesioniști în domeniul cafelei de specialitate: Bogdan Georgescu (vicecampion World Coffee Roasting 2019) – Mabo Coffee Roasters, Anca Ionescu (coffee trainer) – Artisan Coffee Gear, și Alex Niculae (campion World Roasting 2016) – Bob Coffee Lab.

În ultimii ani am văzut că există foarte mulți iubitori de cafea și mai ales de cafea de specialitate în industria IT. De aceea, un festival de cafea de specialitate care are și componenta de competiție își propune să scoată la iveală creativitatea și spiritul de comunitate din jurul cafelei”, spune Alexandru Timiș, Fondator TP blend&more, co-organizator al festivalului Code2Cup.

TP Blend&more este un organizator de evenimente specializat în experiențe cu și despre cafea, ateliere și teambuildinguri care adună comunități și le oferă oamenilor și echipelor experiențe memorabile.

Code2Cup este un eveniment unic în România și în regiune, un festival plin de energie care își propune să stimuleze motivația angajaților din companiile de IT, fie că vorbim de companii mari sau de start-upuri, și să consolideze spiritul de echipă și apartenența la o comunitate. Multe studii din ultima vreme au arătat că acele companii care își susțin angajații și le oferă oportunități să-și urmeze pasiunile nu numai că pot atrage mai ușor angajați talentați, ci mențin productivitatea și bunăstarea angajaților pe termen lung”, spune și Mihaela Dincă, Fondator și Director Editorial ThirdPlace.ro, co-organizator al festivalului Code2Cup.

ThirdPlace.ro este o platformă media de conținut premium dedicată leadership-ului și dinamicii din zona dezvoltării personale și profesionale, care aduce împreună, prin secțiunea Contributors, vocile unor experți și lideri din domeniiel lor. În plus, ThirdPlace.ro furnizează clienților analize de trenduri, servicii de comunicare de employer branding și consultanță în dinamica mediilor de lucru.

Festivalul a adunat deja o serie de susținători și parteneri din segmentul cafelei de specialitate: Artisan Coffee Gear (partener pentru echipamente al evenimentului), liderul pieței în materie de echipamente pentru cafea de specialitate și organizator al Slow Coffee Festival; Mabo Coffee Roaster (partener pentru cafea); și, respectiv, Bob Coffee Lab. Acceleratorul de tehnologie Innovation Labs este community partner al acestei ediții. 

Ateliere despre cafea și tehnologie

Pe lângă competiția Cupa Barista în IT, în cadrul festivalului Code2Cup vor fi organizate și ateliere despre cafea și tehnologie, sesiuni de tasting, sesiuni de networking, iar participanții vor avea la dispoziție standuri de promovare, precum și stații de cafea de specialitate, patiserie, prăjituri și alte produse care merg bine lângă o cafea. 

Nu doar cafeaua este nelipsită pentru profesioniștii din industria tech, dar și tehnologia este unul dintre factorii care au contribuit esențial la dezvoltarea segmentului de cafea de specialitate, care a înregistrat în ultimii 10-15 ani o creștere semnificativă a cotei de piață inclusiv în Europa de Est.

Tehnologii precum microchipuri incluse în echipamentele de preparare din ce în ce mai high-tech, utilizarea dronelor în plantații, integrarea tehnologiilor blockchain pe lanțul de aprovizionare, folosirea AI în controlul profilelor de prăjire a boabelor de cafea au transformat industria cafelei, performanțele specialiștilor din cafenele și preferințele consumatorilor.

Potrivit standardelor internațional acceptate ale Specialty Coffee Association și Coffee Quality Institute, cafeaua de specialitate este definită ca având un scor de calitate a gustului și aromei de cel puțin 80 pe o scală de la 0 la 100. Piața europeană a cafelei de specialitate este estimată a crește cu o rată anuală (CAGR) de 13% în perioada 2022-2030, în special grație segmentului de prăjitorii, cafenele și retaileri independenți, ca și segmentului de consum online pentru cafea preparată la domiciliu de către consumatori pasionați.

Pentru mai multe detalii, accesați https://code2cup.ro/.

 

 

 

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te