Oamenii de încredere ai interlopului oltean Rechinu, asasinați în Mexic. Mafia românească, atacată

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.08.2022 - 11:23
Interlopul oltean Rechinu - FOTO: reporter24.com

Un bărbat identificat de FBI ca fiind apropiat de Florian Tudor, liderul unei bande dedicate clonării cardurilor bancare în unele state din Mexic, a fost ucis sâmbătă aceasta într-un complex de clădiri de pe autostrada Mexic-Querétaro.

SHARE

Citește și: VIDEO Război contra mafiei românești din Mexic condusă de interlopul oltean Rechinu. FBI: periculoși

Din acest motiv, Procuratura Generală a Statului Querétaro a inițiat ancheta privind uciderea unui bărbat care a murit în urma împușcăturilor cu arme de foc.

Félix José Villalobos, de origine venezueleană, a fost identificat de autoritățile naționale și americane drept membru al bandei românești condusă de Florian Tudor, adică interlopul oltean Rechinul.

La un an de la arestarea sa în Mexic, interlopul oltean Florian Tudor, zis Rechinu, este tot în Mexic, chiar dacă inclusiv FBI a arătat că el este liderul mafiei române din Cancun. El este anchetat pentru fapte în România, Mexic și Statele Unite.

 

La un an de la arestarea lui Florian Tudor, Mexicul și România nu au reușit să ajungă la un acord pentru extrădarea acestuia. Procesul său a fost blocat la Procuratura Generală din Mexic.

Părăsit de avocat, care era și prietenul său
Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă Eddy Pérez Escobar, avocatul și prietenul lui Florian Tudor, a confirmat că nu îl va mai apăra pe oltean. El a refuzat să dea mai multe detalii despre această „despărțire”, iar acum îi spune românului doar „acea persoană”.

Citește și: VIDEO Interlopul Anaser Duduianu, urmărit internațional, concediu în Mexic: Mă uit la Sorin Oprescu

Conturile lui Pérez Escobar au fost blocate încă de anul trecut de Unitatea de Informații Financiare, care într-o operațiune comună cu Biroul Federal de Investigații (FBI), a reușit să înghețe conturile a 79 de persoane fizice acuzate de spălare de bani, crimă organizată, clonare de carduri și evaziune, toate cu legături cu mafia românească, suma totală ridicându-se la peste 25 de milioane de euro.   

Citește și: Chimistul licențiat al grupării Hell's Angels poate să cheltuie bani pentru dezvoltarea României

Când a fost arestat acum un an la solicitarea autorităților române, președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a spus că va fi un proces rapid. Însă Rechinu a deschis mai multe procese, printre care și unul în care se plângea de mâncarea din penitenciarul Altiplano, iar rezultatul a fost că este încă în Mexic.

Surse din Ministerul Afacerilor Externe au menționat că dosarul este blocat de Procuratura Generală din Mexic care ar trebui să ia o decizie, însă aceasta întârzie, conform Milenio.

Presiuni din închisoare


Biroul Federal de Investigații (FBI) investighează rețelele de finanțare și de spălare a banilor din Mexic legate de politicienii mexicani din Quintana Roo, inclusiv Laura Lynn Fernández Piña, candidata la funcția de guvernatoare a provinciei din partea Alianței pentru Mexic.

În cadrul anchetei asupra mafiei românești, condusă de Florina Tudor, zis Rechinu, care operează în Riviera Maya, martori colaboratori ai FBI aflați sub protecția autorităților Statelor Unite au avertizat că, deși Tudor este încarcerat, grupul său continuă să funcționeze în Quintana Roo în rețeaua clonării cardurilor, traficului ilegal de cubanezi și traficului de femei.

Potrivit informațiilor publicate de Reforma, unul dintre martori a declarat autorităților americane că grupul condus de Tudor a folosit un intermediar cunoscut sub numele de „Capitán Marino” pentru a sprijini campaniile Laurei Fernández la alegerile pentru primarul orașului Puerto Morelos în 2016 și 2018 și a susținut și alte campanii pentru candidații Partidului Verzilor din Quintana Roo.

Ce a făcut Rechinu pentru a nu fi deportat


Gruparea condusă de Florian Tudor clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBI. 

Așadar, Florian Tudor are o avere impresionantă, astfel încât și-a permis să angajeze o armată de avocați care au deschis mai multe procese, contestând diferite lucruri la mai multe instanțe. Unele dintre procese au fost pierdute, altele câștigate, iar altele sunt încă pe rolul instanțelor mexicane. 

Citește și: Interlopul oltean Rechinu, închis în Mexic, a intrat în greva foamei: Cere dietă fără lapte și ouă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te