Nu mai aruncați zațul de cafea! 5 moduri inteligente de a-l folosi în grădină

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.09.2023 - 12:35
După ce bei cafeaua, zațul aruncă-l în grădină Foto: Pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Cafeaua este una dintre băuturile cele mai consumate pe glob. Însă mulți aruncă zațul pentru că nu știu ce beneficii are acesta. Cei care au grădini ar trebui să se gândească de două ori înainte de a-l arunca la gunoi.

SHARE

Există mai multe modalități de a reutiliza zațul de cafea rămas în urma preparării cafelei de dimineață. Important este sa nu ne repezim să-l aruncăm. E păcat.

Și veți înțelege rapid și de ce. 

Nu mai aruncați zațul de cafea! 5 moduri inteligente de a-l folosi în grădină

 Zațul de cafea reprezintă o mină de antioxidanți și poate fi reutilizat cu multă ușurință în diverse moduri ingenioase. Poate fi folosit în îngrijirea frumuseții, a casei, a grădinii și a legumelor, scrie ziarulromanesc.de. Astăzi vom afla toate modalitățile utile de a-l folosi în grădină. 

Este util pentru fertilizarea florilor

 Zatul de cafea este foarte util pentru fertilizarea florilor. Însă a celor care iubesc solul acid, cum ar fi trandafirii, azaleele, rododendronii, cameliile, etc. Solul va atinge aciditatea necesară, iar florile se vor putea hrăni mai bine din el.

Citește și: Cafelele din supermarketurile românești, printre cele mai proaste din lume. Despre ce mărci e vorba

 Ține melcii departe de grădina voastră

 Pudra de cafea, obținută prin uscarea cu aer rece a a zațului rămas în cafetiera, poate fi presărată de-a lungul marginilor grădinii de legume, pentru a îndepărta melcii. Bio, natural și gratis. Și mai ales, fără a recurge la substanțe chimice nocive. O alta soluție utilă în acest sens este ar fi frasinul.

 Facilitează semănarea morcovilor

 Amestecarea semințelor de morcov cu o mică parte de pudră de cafea reciclată, va facilita distribuirea lor pe sol, în timpul semănării. Mai mult, cafeaua va putea oferi morcovilor mai multă hrană, iar în acest mod le va dezvolta creșterea. 

Citește și: Ce cafea bei ca să-ți spun cine ești? Cum se poate afla personalitatea în funcție de preferințe

Puteți îmbunătăți compostul

 Zațul de cafea este bogat în potasiu, fosfor, cupru și magneziu. Așadar, acesta eliberează azot în sol și îl face ușor acid. Nu ezitați să vă îmbogățiți coșul de compost exterior sau compostul de pe balcon cu zațul de cafea. De asemenea, îl puteți pune direct în pământul din ghiveci, ca îngrășământ pentru plantele și florile dvs.

 Îngrășământ pentru cultivarea ciupercilor

 Zațul de cafea este un îngrășământ util pentru cultivarea în casa a ciupercilor. Daca vă doriți să faceți acest lucru, puteți achiziționa un kit de începători. Trusele de cultivare a ciupercilor sunt disponibile și online sau în magazinele de grădinărit. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te