Un studiu realizat de un lanț american de cafenele, Dunkin' Donuts, a corelat personalitățile cu preferințele de cafea. Cine știa că băutorii de latte consideră că sunt pe placul oamenilor...
Ce cafea bei ca să-ți spun cine ești? Cum se poate afla personalitatea în funcție de preferințe
”Dacă vezi pe cineva bea un espresso, probabil că a mers la universitate, se arată într-un material postat pe The Guardian. De ce se crede că cei care beau cafeaua neagră, tare și amară sunt intelectuali?
Pentru că este nevoie de multă disciplină intelectuală pentru a te convinge că îți place o băutură obiectiv dezgustătoare. Oamenii care beau espresso dublu sunt foarte citiți și călătoresc mult. Cei cărora le place laptele sunt onești și de încredere, se arată în studiu citat de The Guardian.
Citește și: Cafelele din supermarketurile românești, printre cele mai proaste din lume. Despre ce mărci e vorba
Apoi, o cincime dintre băutorii de moka s-au descris ca fiind sexy. Cineva ar trebui probabil să facă un sondaj de urmărire pentru a afla despre multiplele defecte de personalitate găsite la oricine vede o listă de atribute potențiale și alege „sexy” pentru ei înșiși.
Oamenii care beau cafea cu gheață sunt buni în pat. În plus, le place să petreacă. Nimeni altcineva nu o face. Nu vă îndoiți de sondaj.
Citește și: Îți mai aduci aminte? Cine și cum a inventat nechezolul, „cafeaua” românilor din comunismDe asemenea, cei care adaugă diverse arome în cafea se identifică ca amuzanți și fericiți, conform sursei citate.
Un studiu din câţiva ani în urmă a confirmat ceea ce mulţi dintre noi credem intuitiv: cafeaua este un suc al fericirii. Cercetătorii au descoperit că consumul de cafea este legat de emoţii pozitive, inclusiv plăcere, bunătate, afecţiune, satisfacţie, prietenie, calm şi da, fericire.
Citește și: Șase beneficii pentru sănătate ale cafelei. Poate reduce riscul de diabet
Descoperirile au menţionat, de asemenea, că nu au fost legate emoţii negative de consumul de cafea.
Un alt studiu efectuat la Harvard pe peste 50.000 de femei a constatat că riscul de depresie a scăzut odată cu creşterea consumului de cafea cu cofeină.