Muzeul Antipa găzduiește o nouă expoziție temporară de fluturi tropicali vii

DE Bianca Iosef | Actualizat: 23.06.2022 - 14:53
Muzeul Antipa găzduiește o nouă expoziție temporară de fluturi tropicali vii/ Facebook

Expoziţia temporară de fluturi tropicali vii "Cine zboară printre flori, în zig-zag de-atâtea ori?" va fi deschisă în sera din curtea Muzeului Naţional de ştiinţe Naturale "Grigore Antipa", în perioada 24 iunie - 11 septembrie.

SHARE

În sera din curtea muzeului îşi vor întinde aripile fluturele împărat (Morpho helenor), fluturele coada rândunicii de smarald (Papilio palinurus), trandafirul de catifea (Pachliopta kotzebuea), una dintre speciile din grupul spectaculoşilor fluturi cap-de-bufniţă (Caligo sp.). 

Expoziţia de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă publicului şansa de a admira specii care în natură pot fi văzute zburând în partea superioară a coronamentului arborilor, la mulţi metri deasupra solului, cum este fluturele de malachit (Siproeta stelenes). Totodată, vizitatorii vor avea prilejul să urmărească zborul elegant al fluturilor cu aripi dantelate (Cethosia sp.), precum şi al fluturelui mormon stacojiu (Papilio rumanzovia), sau al fluturelui gaiţă (Graphium agamemnon).

Citește și: FOTO Un Audi A5 a sărit trotuarul și a distrus o terasă din Bragadiru. Șoferul a fugit, era băut

Cei care ne vor trece pragul vor avea şansa de a fi martorii unor momente emoţionante cum ar fi „naşterea” unor fluturi, momentul în care insectele adulte părăsesc învelişul crisalidei şi încep o etapă a vieţii complet diferită de cea din cursul perioadei larvare.

Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziţiei nu este ameninţată cu dispariţia, frumuseţea şi fragilitatea exponatelor vii atrage atenţia asupra necesităţii conservării acestor insecte delicate şi a rudelor lor din zona ţării noastre prin măsuri specifice, adaptate fiecărui caz în parte.

Preţul unui bilet de intrare este de: 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, studenţi şi pensionari. Preţul unui biletul comun de vizitare al expoziţiilor temporare „Cine zboară printre flori, în zig-zag de-atâtea ori?” şi „Creaturi ascunse” este de 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, studenţi şi pensionari. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani beneficiază de acces gratuit în cele două expoziţii. Biletele pot fi achiziţionate atât de la recepţia muzeului, cât şi online, prin: https://antipa.iabilet.ro/, sau www.iabilet.ro.

Citește și: Evaluare Națională: Cel mai mare procent de elevi care au obținut media peste 5 din ultimii 11 ani

Expoziţia de fluturi tropicali vii poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:30).

Sera de fluturi este adaptată la nevoile mai multor categorii public. Pentru vizitatorii cu nevoi speciale, consultaţi pe www.antipa.ro facilităţile de vizitare şi acces în cadrul expoziţiei, conform News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.