Măsuri speciale la bordul avioanelor, în epoca COVID: fără șampanie, alcool și meniuri à la carte

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.06.2020 - 18:04

În timp ce restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei de COVID-19 încep să fie ridicate, operatorii aerieni reiau zborurile internaționale. La bordul aeronavelor trebuie respectate reguli stricte de igienă, dar unii dintre cei mai mari operatori sunt și mai zeloși.

SHARE

EasyJet și Virgin Atlantic au decis să interzică temporar servirea de alcool la bord, pentru a limita interacțiunea dintre pasageri și membri echipajului. Iar British Airways nu va mai comercializa alcool decât pe zborurile lungi, ”long-haul”, și la clasa business. De asemenea, și American Airlines și Delta au scos băuturile alcoolice din meniu pe cursele scurte.

Virgin Atlantic a schimbat și modul de servire, pasagerii de la clasa economy urmând să primească mâncare pre-preparată și ambalată. Iar pasagerii de la business sau first class nu vor mai beneficia de meniuri à la carte și nici de paharul cu șampanie de bun-venit la bord.

Mai mult, pasagerii EasyJet, cel puțin pentru o perioadă, sunt invitați să-și aducă propriile gustări, compania suspendând temporar food-service-ul la bord. Pasagerii pot solicita doar apă echipajului.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -