duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie

Data publicării: 03.04.2025 • 12:03 Data actualizării: 13.04.2025 • 11:54
Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)

Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie. Ce recomandă experții?

Laptele este un aliment care se strică repede, iar de multe stă în frigider cu zilele până este consumat.

Un expert în materie de depozitare a alimentelor a dezvăluit un truc ingenios care ar putea împiedica laptele să se acrească timp de până la trei săptămâni și totul cu ajutorul unui ingredient care îl aveți prin bucătărie.

Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie

De obicei, odată ce deschideți o sticlă de lapte, acesta vă va ține aproximativ patru până la șapte zile dacă îl păstrați la rece în frigider, deși acest lucru variază în funcție de tipul de lapte, scrie Daily Mirror.

Citește și: Nu mai bea lapte de vacă dacă ai peste 50 de ani. Cu ce îl înlocuiești: este ieftin și vindecă multe

Laptele gras tinde să se strice mai repede decât laptele degresat sau laptele fără lactoză.

Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)

„Întotdeauna adăugați laptele în cărucior ultimul”, recomandă experții, „astfel încât să petreacă cât mai puțin timp în afara frigiderului”.

Citește și: Tipul de lapte pe care n-ar mai trebui să-l bem niciodată. Experții trag un semnal de alarmă major

Când vă întoarceți de la cumpărături, puneți-l în partea cea mai rece a frigiderului, în mod ideal pe un raft și nu pe ușă, unde temperatura este variabilă.

Dar iată care este secretul - un truc simplu cu sare. „Adăugarea unui vârf de cuțit de sare în lapte și agitarea ușoară a acestuia ajută la încetinirea procesului de fermentare”, susțin experții în depozitare.

Citește și: Laptele, plin de calciu și vitamine, care întinerește și luminează tenul. Conține insulină naturală

Sarea împiedică dezvoltarea bacteriilor, ceea ce înseamnă că laptele nu se va strica la fel de repede.

Cu păstrarea corectă și acest truc ingenios, laptele poate ține cu până la aproape 2 săptămâni mai mult decât termenul său obișnuit de valabilitate.

Aceasta înseamnă că o sticlă cumpărată cu o săptămână înainte de data limită de consum poate rămâne proaspătă timp de aproape trei săptămâni.

Congelarea este o altă opțiune, deoarece laptele poate fi congelat timp de până la trei luni, deși textura sa s-ar putea modifica ușor.

Respectând aceste sfaturi de depozitare și folosind trucul cu sarea, puteți prelungi durata de viață a laptelui și puteți reduce risipa alimentară.

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră