Încă o vedetă de televiziune face trafic cu conspirații. Mădălin Ionescu: Nu cred în infectări

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 10.07.2020 - 23:56

Mădălin Ionescu postează pe Facebook înregistrări video cu audiențe mari în care susține că nu crede în numărul de infectări anunțate zilnic de către autorități.

SHARE

„Frica este cea care ne guvernează viața. Specialiștii în manipulare colectivă știu treaba asta. Sunt atât de mulți români care cer o nouă stare de urgență dintr-o inconștiență pură. (...) Sunteți ca niște drogați care nu puteți trăi fără aceste informații tembele”, începe Mădălin Ionescu o înregistrare în care se filmează pe sine și pe care a postat-o pe pagina sa oficială, care a adunat 96.000 de vizualizări.

Vedeta Kanal D invocă fake-news-uri de acum clasice, printre care faptul că România ar primi mai mulți bani de la UE dacă raportează mai multe infectări.

Totuși, Mădălin Ionescu îndeamnă pe români să poarte mască, pentru a respecta legea, chiar dacă e „dubioasă”.

„Dacă toți am purta mască, politicienii nu ar mai putea da vina pe nou pentru răspândirea coronavirusului. Dar faptul că nu le purtăm, le dă apă la moară acestor nemernici”, a transmis acesta.

Foarte multe dintre mesajele postate la înregistrarea video îndeamnă la revoltă împotriva statului, pentru impunerea stării de alertă și a legii carantinei.

Captură realizată de Luminița Corneanu.

 

Pe de altă parte, Mădălin Ionescu susține că pandemia de coronavirus este exagerată.

„Umflarea statisticilor infectărilor și a numărului testărilor reprezintă un act pe care doar comuniştii din anii ‘50 și-ar fi permis să-l facă ! Dacă am avea doar două zille acces total la datele “oficiale” povestea ar exploda ca un balon de săpun și s-ar solda cu consecinţe grave pentru autorii acestor practici inimaginabile !

Eu nu înțeleg de ce nu am putut să le luăm banii ălora din afară, fără să chinuim poporul român.! Ne facem de râs în toată lumea ca de fiecare dată ! Bulgarii și grecii cu tot cu turiști, declara chiar și 9 infectări pe zi, iar noi am creat un spectacol grotesc, dement al infectărilor.

Repet, cele 12-13 mii de testați zilnic ar fi trebuit să fie vizibile și de pe Marte ! Unde se ascund ? Unde țineți atâtea mii de persoane ? Unde se testează ? Aceasta secretomanie a făcut atât de mult rău societății romaneşti și a alimentat teorii conspiraționiste extreme ! Nu e vina oamenilor, ci a grupării conduse de gurul COVID, Raed Arafat !”, a scris, pe de altă parte, Mădălin Ionescu într-o altă postare pe Facebook.

Mădălin Ionescu susține că, de fapt, virusul nu ar fi grav.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.