Iluzia optică virală pe internet. Găsește diferențele în 12 secunde. Tu ai ochi de vultur?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.08.2023 - 15:00
Căutați diferențele FOTO: fresherslive.com

O iluzie optică a ajuns virală pe internet după ce foarte mulți oameni nu au reușit să o rezolve. Este vorba despre găsirea unor diferențe între douo imagini ce par identice.

SHARE

Dacă ai ochi de vultur găsești diferențele în 12 secunde. Mullți au spus că nu există deosebiri între cele două imagini. Alții au găsit câteva dintre acestea, însă nu pe toate. 

Doar o minte ageră poate deosebi imediat cele două fotografii.

Iluzia optică virală pe internet. Găsește diferențele în 12 secunde. Tu ai ochi de vultur?

Majoritatea oamenilor sunt confuzi de acest puzzle după ce au văzut iluzia de imagine oferită aici.

Cu toate acestea, unii oameni au putut identifica rapid răspunsul. În schimb, alții nu și-au putut înțelege corect presupunerile și răspunsurile. Această iluzie optică virală este greu de observat, așa că am atașat imaginea în care am adăugat soluția comună.

Citește și: Test de personalitate: ”Ce vezi mai întâi în această fotografie?” Răspunsul definește caracterul tău

Privește cu atenție imaginea, diferența poate fi văzută în zona evidențiată a imaginii dacă te uiți acolo. Dacă nu îl puteți găsi, nu vă faceți griji, vă vom ajuta cu imaginea de mai jos..

În cadrul percepției vizuale, o iluzie optică este o iluzie cauzată de sistemul vizual și caracterizată printr-o percepție vizuală care, probabil, pare să difere de realitate.

Citește și: Test de inteligență: ”Găsește numărul lipsă în 20 de secunde!” Ți-ai dat seama de combinație?

Aceste iluzii optice vă pun ochii, creierul și abilitățile de raționament la încercare.

Iluzia optică este o modalitate de a păcăli creierul să vadă ceva ce poate nu este acolo.

Multor oameni le place să privească iluziile. Magicienii sunt cei care se joacă cu iluziile tot timpul. De aceea, li se mai spune și iluzioniști.

Potrivit experților, iluziile optice ne ajută să ne dezvoltăm inteligența. Acestea ne vor face să ne gândim mai bine la cum sunt posibile anumite lucruri și ne vor ajuta să înțelegem cum funcționează creierul uman.

Citește și: Test de cultură generală: Care este cel mai înalt vârf muntos din România? Ai învățat la geografie

Anumiți specialiști în sănătate spun că iluziile optice ajută la stimularea părții drepte a creierului, care este mai puțin folosită de mulți oameni.

Una dintre cele mai vechi iluzii care are legătură cu atingerea a fost descrisă de Aristotel în urmă cu mai mult de 2000 de ani. Dacă încrucișezi două degete alăturate și atingi un obiect, cum ar fi un stilou, cu vârful ambelor degete, în același timp vei avea senzația că atingi două stilouri, nu unul, conform anidescoala.ro.

Atunci când mergem la cinema să vedem un film experimentăm, de fapt, o iluzie. Nimic nu se mișcă cu adevărat în timpul filmului cu excepția unor imagini statice pe rola unui film. Fiecare este expusă pentru un timp scurt, iar ochii și creierul nostru nu vor vedea imaginile separat. Creierul uman vede cadrele pe ecran în mișcare.

Monitorul unui computer este, de asemenea, o iluzie optică. Ecranul este făcut din puncte mici roșii, verzi și albastre.  Iluzia este că vedem mai mult decât niște puncte de diferite culori, vedem chiar sute de culori diferite. Creierul nostru pune la un loc punctele roșii, verzi și albastre pentru a alcătui toate aceste culori.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te