Gătește de la distanță cu Chef Samuel (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 14.05.2020 - 18:04

Se spune că distracția și voia bună cresc imunitatea. De aceea, după atâta izolare și distanțare socială, te invităm la cea mai cool degustare de vinuri, de colecție, care va fi „asortată” cu un meniu ales pe măsură și pregătit împreună cu voi de către Chef Samuel Le Torriellec.

SHARE

Ce conține pachetul Savuros? Pastrami. Rețetă repatriată


NYC’s Pastrami este un tip aparte de pastramă de vită manufacturată după o metodă veche, tradițională, pierdută de români și salvată de evreii care au migrat în America, la sfârșitul Sec. al XIX-lea. Americanii îi spun de un secol „Romanian pastrami” sau „Jewish-Romanian pastrami”, canadienii: „Smoked meat în Romanian style”. Europenii îi spun „New York style Pastrami”.

Primul sandwich cu pastramă a fost făcut la  măcelăria unui evreu venit din Lituania, care a declarat că a primit rețeta de la un bun prieten român. Al doilea restaurant deschis în Manhattan, în anul 1888, cu specialități de pastramă, este Katz’s Delikatessen, astăzi un brand iconic al New York-ului.

În ultimele decenii au apărut sute de restaurante având ca vedetă în meniu „Romanian pastrami”.

La Paris, pe lângă Scwartz’s și Katz (unde sandwich-urile cu pastramă ajung la 49 euro), găsim restaurantul Merquez & Pastrami și altele.

În 2017, Atelier LKS recuperează poate cea mai valoroasă piesă din tezaurul gastronomic românesc - www.pastrame.ro.

Pachetul primit va conține 400-500g pastramă NYC’s Pastrami DELIKATESSEN.
 
Cârnați. Cârnați de la bunici

Cârnați delicioși făcuți după o rețetă veche, la Ștefănești / Argeș. Ingredientele sunt toate naturale și autentice, ca în timpurile bune de altădată. Mihai Ungurenuș se ocupă și de cele mai bune livezi și plantații de afine, mure, zmeură. Afinata și zmeurata făcute de familia Ungurenuș sunt alte delicatese cunoscute și apreciate în toată lumea. Este de la sine înțeles faptul că nu găsești așa de ușor locuri de cazare la pensiunea familiei Ungurenuș - www.pensiunealivadabunicului.ro. 

Preocupat și mai ales ocupat cu toate acestea, Mihai găsește întotdeauna timp și pentru alte proiecte de suflet, cum sunt RePatriot - www.repatriot.ro și Antreprenorești - Adoptă un sat - www.antreprenoresti.ro

În pachet veți regăsi un set de 300 g de cârnați speciali.

Trufe. Trufe negre

Pachetul delicios conține trufe uscate și feliate, descoperite în pădurile din Vrancea în, deja, celebrele escapade de vânătoare de trufe ale lui Radu Rughiniș, omul din spatele magazinului de delicatese La Bottega del Tartufo, cât și a restaurantului Pasterraa - ambele din Cartierul Floreasca, Strada Comandor Eugen Botez, nr. 27. 

Trufa este prezentă în preparatele românești din cele mai vechi timpuri. În 1841 la Iași apare prima carte de bucate românești, unde sunt și rețete cu trufe. Mai mult decât atât, Casa Regală din România avea o tradiție a rețetelor cu trufe și organiza periodic și vânători de trufe.

Cu toate acestea, timpul și perioada austeră a comunismului au făcut să dispară puțin câte puțin tradiția rețetelor cu trufe. Trufart este primul brand românesc care are ca scop reînvierea acestei tradiții. 

„Prin acest brand încercăm să readucem în prim-planul zonei culinare românești trufa. Ne-am propus să îndeplinim acest țel atât prin susținerea de prelegeri despre trufe cât și prin comercializarea produselor românești cu trufă”.

Acestea provin de la producătorii autohtoni, Trufart fiind furnizor direct de trufă proaspătă de cea mai bună calitate. Radu Rughiniș este creatorul Brandului Trufart, reprezentant Giuliano Tartufi în România, și cel care a reintrodus pe meniul restaurantelor și magazinelor specializate din București produse cu trufe.

Încă din copilărie s-a deprins cu tainele trufelor și ale ciupercilor din pădure, iar acum transmite și celorlalți câte puțin din ceea ce știe, susținând periodic cursuri despre trufe și descoperirea lor.


Brânzeturi maturate. Și cașcaval de capră afumat de la Ferma Caprițele lui Robert / Vrancea

Pachetul necesar preparării mesei conține, de aceasta dată, următoarele delicatese: mix de brânzeturi maturate din Italia și România. Cașcavalul de capră afumat vine de la Ferma “Căprițele lui Robert” - www.ferma-capritele-lui-robert.webnode.ro. Părinții lui Robert s-au repatriat în Vrancea după mai mulți ani petrecuți în Italia și au început o afacere de care avem nevoie.

Există brânzeturi care au nevoie de timp pentru a ajunge la gustul perfect. Ajutate de natură și supravegheate atent de specialiști dedicați, acestea devin adevărate delicatese căutate de cunoscători. Toate tipurile de brânză conțin patru ingrediente principale: lapte, culturi de bacterii, cheag și sare.

Laptele este componenta principală asupra cărora celelalte trei acționează pentru a-l transforma în brânză, iar maturarea este o etapă importantă în cursul creării identității unui anumit tip de brânză.

Aceasta le permite enzimelor să-și facă treaba, descompunând proteinele din lapte și grăsimile într-o combinație complexă care influențează textura, gustul și aroma produsului. Maturarea poate dura între 3 săptămâni și 2 ani sau chiar mai mult.

Condițiile în care are loc procesul conferă la final valoare și calitate superioară tipului de brânză. Locul, durata și condițiile în care se desfășoară acest proces influențează atât gustul, cât și textura brânzeturilor. Un ingredient aparte, care completează experiența atunci când gustăm cu poftă un tip de brânză, e dat chiar de povestea sa, a tradiției și farmecul locului în care se prepară.

Paste artizanale. Penne Cinquepalmi

Pachetul primit va conține o cutie de 500 g penne artizanale Cinquepalmi, pentru 4-6 persoane. 

Făcute din făină grâu dur adusă din Puglia, frământată cu apa rece, așa cum se făcea odată. Numai Semola di Grano duro de cea mai bună calitate, ouă proaspete și ingrediente naturale sunt folosite pentru a realiza produsele Cinquepalmi. Lucrate numai cu trafile din bronz, pentru o textură rugoasă la care sosul aderă ușor, ajutând astfel la realizarea unui preparat deosebit, cu un gust și consistență autentică. 

Pastele Cinquepalmi sunt uscate lent între 24-72 ore, la temperaturi de maxim 46°C, simulând cu ajutorul tehnologiei actuale metoda de uscare tradițională în aer liber, păstrând astfel proprietățile nutritive și organolectice ale grâului. 
Vinuri. Vinuri de colectie Senator Wines.

Lucian Neacșu și-a scos la vânzare vinurile de colecție din podgoria Huși. Unele dintre cele mai premiate vinuri românești - au peste 40 de medalii de aur și argint, obținute la concursuri internaționale desfășurate peste tot în lume. Majoritatea sunt organice, fără erbicide și îngrășăminte chimice, insecticide, enzyme, coloranți etc. Exporturile fiind mai ales în Germania, UK, Spania, SUA, Japonia. 

Mai jos cele 4 vinuri din pachetul nostru special

🍷 Private Collection. Un cupaj fericit de Sauvignon Blanc, Riesling Italian și Fetească Regală.

DOC-CMD Huși, sec,12,5 % alcool, recoltă 2013. Medalie de aur la Concursul Internațional ”Bachus”. 
Un vin cu potențial ridicat de păstrare și învechire. Maturarea vinului are loc în cisterne de inox, iar depozitarea, stocarea și condiționarea se fac la temperaturi de maxim 12 °C, fără contact cu aerul. Vinul este apoi îmbuteliat și învechit la sticlă timp de cel puțin 1 an. Este un vin cu ținută aristocratică și o personalitate complexă evidențiată de amprenta senzorială tipică fiecărui soi. Temperatura optimă a vinului, pentru consum: 8-10 grade.

🍷 Șarbă 2013, DOC-CMD Huși, sec,13% alcool.

Medalii de aur: International Wine Contest- București, Concursul Internațional ”Bachus”. Medalii de argint – ”Strugurele de aur”-Alba Iulia, IWCB.

Cultură ecologică, producție mică la hectar. Îmbuteliat și învechit în sticlă, la temperatura de maxim 12 grade. Sticle produse: 9888; Sticle rămase în colecția cramei: 1500. Temperatura optimă a vinului, pentru consum: 8-10 grade.

🍷 Băbească neagră 2011, DOC-CMD Huși, sec, 13,5 alcool. Medalie Aur Concursul Internațional „Bachus”.

Cultură ecologică, producție mică: 4-5000 kg/ ha. Maturat un an în baricuri de stejar românesc de 250l. Îmbuteliat și învechit în sticla, la temperatura de maxim 12 grade. Sticle produse: 6720. Sticle rămase: 650. Se deschide sticla înainte de degustare cu 2-3 ore și se pune la decantare o oră. Temperatura optimă a vinului pentru consum: 10-12 grade.

🍷 Crâmpoșie 2013, DOC-CMD Huși, sec, 12% alcool.

Medalie argint International Wine Contest- Bucuresti.
Cultură ecologică, producție mică la hectar. Îmbuteliat și învechit în sticlă, la temperatura de maxim 12 grade. Sticle produse: 12.324; Sticle rămase: 600. Temperatura optimă a vinului pentru consum: 8-12 grade.

Mai multe detalii aici

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te