FOTO Mirela Vaida, care umilește invitații la Antena 1, premiată de TVR pentru că promovează valori

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.05.2021 - 10:56
Mirela Vaida, care umilește invitații la Antena 1, premiată de TVR / FB

Televiziunea publică alege să promoveze gazda unei emisiuni de la un post tv comercial amendat de nenumărate ori pentru limbaj violent.

SHARE

„Dragilor, va invit azi pe TVR 2, ora 15, la emisiunea @drag_de_romania_mea! Ma veti putea vedea intr-o alta ipostaza, dansand si cantand, alaturi de multi mari artisti...Mulțumesc Paul Surugiu-Fuego pentru invitatie si pentru minunata prezentare! Duminica minunata tuturor!”, a scris Mirela Vaida pe FB.

„Drag de România mea” este o emisiune difuzată dumincă de TVR 2. Gazda este artistul Fuego și el își propune să promoveze valorile românești.

Invitata emisiunii de săptăma trecută a fost Mirela Vaida, gazda emisiunii Access Direct de la Antena 1. Ea a primit o diplomă.

Newsweek România a scris că  un caz de violență domestică prezentat într-o emisiune de scandal de la Antena 1 drept „dragoste cu năbădăi” s-a încheiat în weekend cu omorârea femeii și a copilului ei, după ce bărbatul a declarat la televizor că o va ucide dacă va încerca să îl părăsească.

După prezentarea cazului și a mărturiilor femeii, cei doi – Ramona și Irinel, au mers în platoul emisiunii„Acces Direct”, unde nici prezentatoarea Mirela Vaida, nici cei doi invitați din platou, Mara Bănică și Sorin Ovidiu Bălan, nu au sancționat comportamentul bărbatului, ci au încercat să ducă situația în derizoriu, vorbind despre „dragostea cu năbădăi” dintre cei doi, că „așa e dragostea”, remarcând cât de bine seamănă cei doi sau scuzându-l pe bărbatul are un comportament dur pentru că este în zodia fecioară, după cum arată cele trei clipuri postate pe YouTube, cu fragmente din emisiune.

Citește și: Normalizarea violenței pentru audiență: femeia omorâtă în Argeș spusese la Antena 1 că e amenințată

În 2020, emisiunea de scandal „Acces direct” (Antena 1), a primit amenzi de 150.000 de lei și două somații, o parte dintre sancțiuni fiind pentru modul în care au fost prezentate și tratate persoanele care au devenit subiectele emisiunii.

Cele mai multe amenzi le-a primit pentru cazul soților Veronica (pe ea au supranumit-o „Vulpița”) și Viorel Stegaru, un cuplu din Blăgești, județul Vaslui. Cei doi apar în mai multe ediții ale emisiunii, prima din ianuarie 2020, în care sunt umiliți, pe rând, de prezentatoare și de invitații ei: Veronica (22 de ani) povestește cum a fost violată, dar angajații emisiunii prezintă înregistrări pe care le-a făcut bărbatul acuzat de viol, el având și identitatea protejată, din care ar reieși că aceasta ar fi avut o relație cu cel pe care îl acuză de viol. Mai mult, invitații îi spun Veronicăi „poamă” și că „nu are nimic în cap”. Fata este încurajată, pe parcursul mai multor emisiuni, să se apuce de cântat, apoi soțul este filmat în timp ce este gelos și o amenință pe soția lui. Presa mondenă relatează, anul acesta, că tânăra a refuzat să mai apară la Antena 1, iar cei doi soți și-au reluat viața la Blăgești.

Citește și: Circ pe seama victimelor, la „Acces direct”: „Măi, fată, ce a fost în capul tău? Nisip”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te