FOTO De 1 Mai, la Mamaia s-a băut șampanie cu roaba. Cea mai mare notă de plată, cât o garsonieră

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 04.05.2023 - 12:45
De 1 Mai, la Mamaia s-a băut șampanie cu roaba. - Foto: tomisnews.ro

Fițele și opulența au fost din nou în prim plan, de 1 Mai, la Mamaia. Pe terasa unui club renumit, s-a băut șampanie cu roaba. Iar nota de plată a venit aproape cât o garsonieră.

SHARE

Minivacanța de 1 Mai 2023 a însemnat din nou fițe, lux și opulență în stațiunile de pe malul mării. Iar încasările celor care au afaceri în turism s-au rotunjit considerabil. Nu doar românii au aruncat cu bani, ci și trăinii. 

Cel puțin 100.000 de vizitatori au fost pe Litoral de 1 Mai 2023 și au cheltuit, potrivit patronatelor din turism, circa 7,5 milioane de euro pe zi. Este vorba despre o cheltuială de o sută de euro pe zi pentru cazare și mâncare.

Citește și: FOTO Achitat în dosarul polițistului Gigină, Gabriel Oprea, la fițe, cu fiul, de 1 Mai, în Mamaia

Cei care au cheltuit cel mai mult în minivacanța de 1 Mai au fost turiștii străini din stațiunea Mamaia, conform statisticilor.

Cel puțin 15 mii de străini ai venit au venit la noi în țară pentru festivalul de muzică electronică și pentru petrecerile din cluburile de lux de la malul mării.

Iar la unul dintre cluburile de fițe din Mamaia, o singură notă de plată a fost de 34.000 de euro, relatează tomisnews.ro.

Citește și: Prețurile au explodat la Mamaia de 1 Mai: Cât a ajuns să coste „ciorba zilei”? Omleta e și 40 de lei

Prețurile au luat-o razna pe Litoral. 700 lei cazarea la cort în Vamă, minimum 1.500 de lei la 3*

Vama Veche nu mai este demult o stațiune ieftină. Tarifele și de peste 150 de euro pe noapte pentru o cameră cotată la 3 stele pot rivaliza cu ușurință cu cele practicate în cele mai tari destinații de plajă din lume. Dar, se pare că, românii dornici de distrație până în zori, la început de vară, nu sunt foarte impresionați de prețuri. 

Unitățile de cazare din Vama Veche au fost ocupate în proporție de 99% pentru minivacanța de 1 Mai 2023.

Pe booking.com, de exemplu, în data de 24 aprilie, nu mai erau disponibile decât 3 unități de cazare, cu tarife între 1.100 de lei (220 euro) și 1.665 de lei (330 euro) pentru o cameră (2 adulți, 2 nopți) și locuri pentru cort într-un camping, la 200 lei/noapte. 

Prin urmare, Newsweek România a făcut socoteala și, pentru o mini-vacanță de trei zile de 1 Mai 2023 în Vama Veche, 29 aprilie - 1 mai, două persoane din București au trebuit să scoată din buzunar, pentru cazare și drum, cel puțin 700 de lei (140 euro) dacă stau la cort, și minimum 1.500 de lei (300 euro) pentru o cazare la 3*. 

Pentru calculul mini-vacanței de 1 Mai 2023 în Vama Veche, am selectat perioada 29 aprilie (sâmbătă) – 1 mai (luni). Adică, două nopți de cazare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te