FOTO Achitat în dosarul polițistului Gigină, Gabriel Oprea, la fițe, cu fiul, de 1 Mai, în Mamaia

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 02.05.2023 - 14:48
Gabriel Oprea, la fițe, cu fiul, de 1 Mai în Mamaia. - Foto: captură video/spynews.ro
Gabriel Oprea, la fițe, cu fiul, de 1 Mai în Mamaia. - Foto: captură video/spynews.ro

Nu doar tinerii de bani gata au mers să se distreze pe Litoral, la fițe, de 1 Mai. Achitat în martie 2023 în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost surprins zilele trecute, cu fiul său, la o terasă de top din Mamaia.

SHARE

Achitat în dosarul polițistului Gigină, Gabriel Oprea s-a relaxat și distrat de 1 Mai în Mamaia, la fițe, alături de fiul său, Gabriel Marin Oprea, mai cunoscut drept Gabriel Oprea Jr., și soția sa, Davida Elena. 

Fostul ministru de Interne a fost surprins de paparazzi Spynews.ro, de 1 Mai 2023, pe terasa unui club frecventat de „vedete” din zona Mamaia Nord. 

În imagini, pe masă, se observă o frapieră cât o căldare, plină cu băuturi. Gabriel Oprea pare extrem de relaxat și zâmbitor. Iar fiul său, Gabriel Oprea Jr., apare făcându-i masaj soției sale în zona umerilor. 

Citește și: Gabriel Oprea era omul bun la toate al lui Miron Cozma. Îl ajuta la blaturi. „Era plin de bani”

Gabriel Oprea, achitat în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Mașina avea cel puțin 140 km/h

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost achitat în martie 2023 de Tribunalul București, în procesul în care era acuzat de ucidere din culpă în legătură cu accidentul grav produs pe un bulevard mare din Capitală și în urma căruia a murit polițistul Bogdan Gigină. 

Tragedia s-a produs în 2015, iar în martie 2023 magistrații TB au decis că ”fapta nu există”.

Soluția Tribunalului București a sunat sec: „În baza art. (...) din Codul de Procedură Penală achită pe inculpatul Oprea Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”.

Citește și: 100.000 € încasați de președintele unui club de fotbal finanțat din bani publici. Legături cu Oprea

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA, în mai 2018, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă dosarul acestuia s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi, apoi, la Tribunalul Bucureşti.

În dosar a fost judecat şi Petre Mazilu, administratorul firmei General MPM Impex SRL, responsabil cu execuţia unei lucrări la instalaţia subterană de gaze, care nu era semnalizată corespunzător la nivelul străzii.

El a fost singurul vinovat. Petre Mazilu fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendarea pedepsei sub supraveghere.

Polițiștii chemați ca martori în proces au spus că erau obligați să circule cu viteze excesive. Pentru a ajunge la orele fixate de Oprea, aceștia circulau și cu 150 km/h în București.

Cum a murit polițistul Bogdan Gigină

"În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul.

La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa", susţine DNA.

Motociclistul deschidea coloana oficială şi trebuia să ajungă în intersecţii înainte de restul coloanei, să se asigure că traficul este oprit, după care, în momentul apropierii restului coloanei, să se deplaseze cu viteză sporită către următoarea intersecţie pentru a repeta acest proces.

După ce coloana a ajuns în intersecţia străzii Ştirbei Vodă cu Calea Plevnei, poliţistul Gigină a accelerat către următoarea intersecţie, cea cu Splaiul Independenţei, unde a intrat cu motocicleta într-o groapă din carosabil, săpată de muncitorii firmei General MPM Impex SRL.

Conform DNA, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi - activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia.

Procurorii spun că de la preluarea funcției de ministru de Interne, la începutul anului 2014, Gabriel Oprea a dispus - cu încălcarea dispozițiilor legale privind însoțirea demnitarilor de către poliția rutieră - însoțirea sa permanentă de către un dispozitiv de poliție rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte și un polițist rutier motociclist.

În acest mod, ministrul Gabriel Oprea și-a conferit, în mod discreționar, "drepturi" neprevăzute de cadrul legal, a căror exercitare a presupus punerea unor polițiști rutieri în situații de risc sporit și, totodată, a impus ca deplasarea echipajelor de poliție rutieră să se facă în regim de viteză sporită.

Pe cale de consecință, Gabriel Oprea a pus polițiștii rutieri care au executat această activitate de însoțire într-o situație permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate cu un potențial ridicat de producere de evenimente rutiere, arătau procurorii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te