Actorul care trăiește între două lumi. Are hainele preoțești în portbagajul mașinii. Slujesc oriunde

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.05.2023 - 14:13
Ovidiu Cuncea - Foto: impact.ro

Ovidiu Cuncea a prezentat, alături de Dan Negru emisiunea „Ciao Darwin”. În urmă cu 3 ani a divorțat după un mariaj de 21 de ani și a vrut să ia calea preoției. Astăzi, împlinește 56 de ani.

SHARE

Ovidiu Cuncea împlinește, azi, 56 de ani. A prezentat mai multe emisiuni de televiziune și a fost actor. În urmă cu 3 ani a divorțat și, la puțină vreme, a decis să devină preot. Actorul are doi copii și a suferit foarte mult în urma divorțului. A fost unul dintre motivele pentru care a ales calea credinței.  

A ajuns doar la stadiul de diacon.

„Ești diacon prin hirotonie, după care ești preot prin hirotonie și apoi ești arhiereu prin hirotonie. Da, pentru că altfel nu aș fi putut să fiu actor, preoția înseamnă mult mai mare sacrificiu de sine. Eu am veșmintele cu mine tot timpul când plec undeva. În cazul în care mă prinde duminica la Bârlad, mă duc și eu la un preot și zic: „Părinte, vă rog, lăsați-mă și pe mine să slujesc!” Dacă zice da, slujesc oriunde!”, a spus pentru impact.ro

Ultimele clipe cu Florina Cercel

Ovidiu a fost cel care îmbinând actoria cu teologia a fost alături de Florina Cercel în utimele clipe.

„Mi s-a întâmplat să asist prima dată în viața mea la o spovedanie cu o colegă, cu Florina Cercel. Mi-a zis: „Ovidiu, vreau să fii lângă mine pentru ultima spovedanie!”.

Avea cancer la plămâni, în stadiu final, de abia vorbea și m-a ținut de mână. Era acasă, era intubată, respira foarte greu, vorbea greu și am auzit toată povestea vieții ei, ceea ce simțea ea că trebuie să se descarce din sufletul ei. M-a marcat, în primul rând că jucasem cu ea în spectacole aici și a zis: „Tu ești actor, tu știi ce e în sufletul meu, vreau să fii lângă mine!”.

Am fost acolo în timp ce preotul o spovedea. Îi simt și acum mâna, care era ușor transpirată și care mă strângea de fiecare dată ca o pulsație de fiecare dată când spunea câte ceva. Și apoi povestea te tulbură, îți dai seama cât de mici suntem. Ai impresia că ești zeu: televiziunea, filmul, teatrul te fac celebru”, potrivit aceleiași surse.

Eu am veșmintele cu mine tot timpul când plec undeva

După ce a ajuns diacon, Ovidiu s-a întors în teatru. El spune că poate sluji oricând. „Eu am veșmintele cu mine tot timpul când plec undeva. În cazul în care mă prinde duminica la Bârlad, mă duc și eu la un preot și zic: „Părinte, vă rog, lăsați-mă și pe mine să slujesc!” Dacă zice da, slujesc oriunde!

Cum a ajuns pe calea credinței

„Când în inimă intră credința, începi să nu mai ai liniște. Eram în 1994, atunci am intrat la Seminarul Teologic, dar eu am mai dat și în 1983, dar am picat… atunci era și o perioadă foarte ciudată. Toată lumea voia să te îndepărteze de Teologie. Era destul de complicat, atunci când am dat examen a fost o chestie de curaj, de revoltă, eu eram între Teatru și Teologie…

A fost un moment de mare intimitate, aproape că nu se vorbește de lucrul acesta. Eram în cumpănă dacă să mai fac pasul spre preoție și…stăteam în rugăciune, în genunchi și aievea am văzut-o pe Maica Domnului care îmi zicea să nu îmi fie frică.

Am văzut-o ieșind din icoană. Și îmi spunea: Nu îți fie frică, o să slujești fiului meu, Mântuitorul Hristos. Apoi mi-a luat toată frica. Chiar prietenii m-au întrebat apoi și le-am spus că nu mai am frică...

Am văzut-o ieșind din icoană. Și îmi spunea: Nu îți fie frică, o să slujești fiului meu, Mântuitorul Hristos. Apoi mi-a luat toată frica. Chiar prietenii m-au întrebat apoi și le-am spus că nu mai am frică. Acum m-am gândit că mai am”, a rememorat actorul.

Actorul avut apariții în emsiuni TV precum Ciao Darwin sau Vreau să fiu mare vedetă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te