La 21 ani, o artistă „se întoarce din moarte”. Paralizată, îl iartă pe cel care i-a provocat durerea

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.05.2023 - 18:55
Ana Maria Gherman - Foto: Instgram /FB

Ana Maria Gherman, una din cele mai frumoase și talentate artiste din România, a trăit o dramă uriașă în urmă cu un deceniu. După ce a rămas paralizată, a continuat să facă ceea ce iubea cel mai mult. În final, l-a iertat pe omul care i-a provocat această suferință.

SHARE

Ana Maria Gherman, o iubită interpretă de muzică populară, avea să sufere un teribil accident de mașină, în anul 2013. În timp ce se întorcea de la un concert, artista a suferit un grav accident. Ana Maria nu se afla la volan, iar echipele de intervenție au scos-o cu greu din fiarele contorsionate.

Citește și: Tragediile actorului din „Sandokan”. Două căsnicii eșuate, fiul său se sinucide. Pierde toți banii

Accidentul s-a produs pe 1 iunie 2013. A fost doar prima mare încercare a artistei. A rămas paralizată, apoi a luat hepatita C din spital. În final a fost părăsită de soț. A învins toate greutățile pentru visul său de a cânta.

Citește și: Controversata moarte a lui Adrian Pintea. Ascultă vocea inimii, renunță la medicamente. Avea 54 ani

„Pe 31 mai a fost accidentul, data când am fost declarată moartă. Îmi amintesc tot. Familiei i s-a spus că mă vor duce la morgă. Aveam un cheag de sânge care urca spre inimă și  nu aveau cum să-l oprească. Doar Dumnezeu știe cum cheagul nu a mai înaintat. Iar acum trăiesc. M-au operat, mi-au pus coloana la loc. Restul a ținut de Doamne-Doamne”, a spus artista pentru cancan.ro

Și-a dat seama că e paralizată când s-a trezit din comă. Avea doar 21 de ani dar a reușit să treacă peste traumă și peste durerea imensă doar prin propria voință. Nu a apelat la un psiholog. Cel mai greu i-a fost să accepte că nu va mai merge vreodată, dar - treptat - a reușit să depășească toate greutățile.

Aveam senzația că mi-au tăiat picioarele. 

„Când m-am trezit, mi-am dat seama că sunt paralizată. Aveam senzația că mi-au tăiat picioarele. I-am rugat să mă dezvelească. Ce a fost mai greu, a fost acea perioadă de acceptare, cu ce o să fac. Aveam doar 21 de ani și tocmai ce aflasem că nu voi mai putea merge niciodată.

Treptat, am reușit să mă autodepășesc, să mă regăsesc să merg pe drumul cel bun. Să trăiesc cu toate provocările pe care mi le aducea noua viața, cu toate greutățile și problemele medicale, pentru că au venit și altele și vin în continuare”, a spus artista.

Ana Maria spune că a acceptat drama prin care a trecut atunci când a înțeles că „se poate și mai rău”. 

„La un moment dat, în sala de recuperare era  un pacient care nu putea vorbea, nu știa când i-e foame sau sete. Atunci mi s-a spus și mie că nu voi mai merge niciodată. Și eram devastată. Mă certam cu terapeuții în sală. Ei îmi ziceau să ridic greutăți doar cu două kilograme, eu voiam cu patru că-mi ziceam că așa o să mă recuperez. Și când l-am văzut pe acel băiat, am înțeles că se poate mai greu, și i-am mulțumit lui Dumnezeu. M-am încurajat cu asta.

 Și susținerea celor din jur contează, dar dacă tu nu te vindeci pe sine, nu te aduni..e important să nu clacăm. Eu am rămas mai credincioasă ca înainte, cred și știu că Dumnezeu m-a ajutat, că totul e cu un scop, că poate suntem aleși.”

Și-a iertat „victima”

Artista a făcut un gest fabulos, creștinesc și i-a oferit iertarea celui care se afla la volan și i-a provocat rănile care au paralizat-o în final. Băiatul era băut. Nu a primit niciun fel de recunoștință.

„Conducea un prieten de-al meu. Eu l-am salvat de pușcărie, dar el nu a venit nici măcar să mă mai caute. A venit doar de câteva ori la spital, apoi a dispărut. M-a mai căutat doar când i s-a dat cu executare, iar eu l-am scăpat. L-am lăsat liber.

A participat la X Factor, unde a făcut o mărturisire cutremurătoare. „Am fost declarată moartă după 11 ore de operaţie. Familia mea a fost anunţată după două zile că ar putea intra pe Terapie Intensivă să mă vadă, dar că să îşi ia rămas bun de la mine”. 

Ana Maria este, astăzi, model în scaun rulant. A fost producător TV, și a avut o afacere cu lavandă. A scris o care și spune că cel mai important e să aibă o activitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te