De ce să folosești sare când îți speli lenjeria de pat? Rezultatul te va șoca

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.01.2024 - 20:15
De ce să folosești sare când îți speli lenjeria de pat? Rezultatul te va șoca - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

De ce să folosești sare când îți speli lenjeria de pat? Rezultatul te va șoca. Tu ai încercat până acum și ai aflat ce beneficii are sarea în curățenie?

SHARE

De ce să folosești sare când îți speli lenjeria de pat? Rezultatul te va șoca. Tu ai încercat până acum și ai aflat ce beneficii are sarea în curățenie?

De ce să folosești sare când speli lenjeria de pat

Câteodată, soluțiile simple pot avea un impact extraordinar asupra calității vieții noastre de zi cu zi. Un astfel de truc ingenios care a câștigat popularitate este acela de a pune sare pe lenjeria de pat.

Deși la prima vedere poate părea surprinzător, acest gest simplu ascunde numeroase beneficii și poate să devină un aliat esențial în eforturile tale de a asigura un somn odihnitor și lenjerii de pat impecabile.

Deși nu pare o sarcină dificilă, este important să știți cum să spălați lenjeria pentru a o păstra cât mai curată și parfumată și a nu uza țesătura.

Citește și: Câteva prosoape și covoare te ajută să economisești 10% din factura la căldură. Unde le pui în casă?

Există o modalitate prin care puteți elimina petele chiar și de pe cele mai fine cearșafuri de mătase, făcându-le să arate ca noi, potrivit HouseDigest.

Nu trebuie să folosiți detergenți agresivi când îndepărtați anumite pete, deoarece lenjeria de mătase este delicată și se poate rupe foarte ușor.

Utilizarea sării pentru a îndepărta anumite pete de pe cearșafurile de mătase funcționează foarte bine datorită ingredientului principal care acționează ca un agent natural de îndepărtare a petelor.

Schimbul de ioni cauzat de sarea Epsom înmoaie apa. Spălând cearșafurile cu sare Epsom, puteți contracara apa dură și, deoarece sarea este un abraziv, preveniți acumularea calcarului.

În plus, există multe beneficii în utilizarea sării Epsom: nu conține substanțe chimice dure și parfumuri, costă relativ puțin, în comparație cu balsamurile de țesături din magazin și este o opțiune mai ecologică și mai durabilă.

Combate acarienii și absoarbe umezeala

Sarea are proprietăți antibacteriene și antifungice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la combaterea acarienilor și a bacteriilor care se acumulează în timp pe lenjeriile de pat.

De asemenea, ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute, oferindu-ți astfel un somn mai proaspăt și mai confortabil.

Citește și: Ingredientul secret din bucătărie care te scapă definitiv de calcar. Uită de soluțiile inutile

Un alt avantaj al acestei metode simple este că sarea poate să absoarbă umiditatea. Aceasta înseamnă că, dacă suferi de transpirație excesivă în timpul somnului, sarea poate să ajute la menținerea lenjeriei de pat mai uscată și mai plăcută la atingere.

În sezonul rece, când aerul devine uscat și lenjeriile de pat pot deveni încărcate static, sarea poate să prevină electrizarea acestora. Pur și simplu, adaugă puțină sare în timpul spălării și vei observa că hainele de pat vor rămâne mai puțin electrizate și mai plăcute la atingere.

Utilizarea sarii în timpul spălării poate contribui la menținerea culorilor vii ale lenjeriei de pat și la prelungirea duratei de viață a acesteia. Sarea acționează ca un fixator de culoare și poate să prevină decolorarea prematură.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te