De ce nu e bine să mănânci paste și popcorn înainte de a bea alcool? Cum să previi mahmureala

DE Florentina Enache | Actualizat: 17.10.2024 - 10:26
De ce nu e bine să mănânci paste și popcorn înainte de a bea alcool? Cum să previi mahmureala - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
De ce nu e bine să mănânci paste și popcorn înainte de a bea alcool? Cum să previi mahmureala - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

De ce nu e bine să mănânci paste și popcorn înainte de a bea alcool? Cum să previi mahmureala? Există câteva modalități prin care puteți încerca să evitați amețeala și greața după o ieșire în oraș cu prietenii.

SHARE

Pentru a evita mahmureala, există câteva alimente de care ar trebui să te ferești înainte de a ieși în oraș, potrivit directorului general al Whiskey Masters, Daniel Ufland.

Gustările sărate

Daniel a spus: „În fruntea listei mele de alimente de evitat înainte de a bea alcool se află, cu mult, gustările sărate, alimentele zaharoase și produsele lactate. Consumul acestor lucruri înainte de a bea cu prietenii poate fi neplăcut.

Alimente precum popcorn, covrigei și chipsuri sunt o gustare tentantă, dar acestea ar putea face dimineața următoare mult mai dificilă. Acest lucru se întâmplă fiindcă sarea contribuie la deshidratarea corpului într-un mod similar cu alcoolul”.

Citește și: Chiar ne face consumul de alcool mai sinceri? Cât de adevărată este expresia „In vino veritas”?

Daniel a spus: „Consumul prea multor gustări sărate poate duce, de asemenea, la retenție de lichide. Acest lucru împiedică organismul să elimine eficient alcoolul și poate agrava simptomele mahmurelii a doua zi.”

Alimentele zaharoase și carbohidrații

Alimentele zaharoase și carbohidrații precum pastele și pâinea pot, de asemenea, să agraveze efectele alcoolului, deoarece organismul dumneavoastră transformă carbohidrații în zahăr. Acest lucru poate determina creșterea și apoi scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Citește și: Cine bea alcool e predispus să facă 6 tipuri de cancer. Beneficiile vinului roșu sunt un mit

Daniel a spus: „Această schimbare rapidă poate avea un impact mare asupra modului în care vă simțiți în timp ce beți. O scădere bruscă a zahărului din sânge vă poate face să vă simțiți obosiți, amețiți și mai vulnerabili la efectele alcoolului.”

Produsele lactate

Al treilea lucru pe care Daniel recomandă să îl eliminați înainte de o ieșire în oraș sunt produsele lactate precum iaurtul, brânza și laptele. El a spus: „Lactatele pot încetini de fapt digestia, făcând ca alcoolul să rămână în stomac mai mult decât de obicei, ceea ce poate irita mucoasa stomacului și poate duce la greață.”

Citește și: Ce s-a întâmplat în creierul unui bărbat după ce a consumat alcool și a făcut un RMN

În plus, grăsimile și proteinele din lactate pot întârzia absorbția alcoolului, provocând un debut întârziat al efectelor sale și făcând mai dificilă procesarea alcoolului de către organism. Acest lucru poate duce în cele din urmă la o mahmureală mai puternică a doua zi.

Ce să mâncați?

Ce puteți mânca dacă doriți să evitați mahmureala? Daniel spune că peștele precum somonul, care este bogat în proteine și grăsimi sănătoase, poate ajuta, la fel și alimentele bogate în potasiu precum bananele, spanacul și avocado.

Dar cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să beți cu moderație - nu exagerați și asigurați-vă că vă mențineți hidratat în timp ce o faceți. Alternarea unui pahar de apă cu fiecare băutură alcoolică este o regulă generală bună care vă va ajuta să treceți cu ușurință peste noapte și în ziua următoare, scrie Daily Mirror.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te