Condimentul japonez care ajută la dispariția ridurilor. Beneficiile miraculoase pentru organism

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.08.2024 - 17:54
Condimentul japonez care ajută la dispariția ridurilor. Beneficiile miraculoase pentru organism  - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Condimentul japonez care ajută la dispariția ridurilor. Beneficiile miraculoase pentru organism - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Condimentul japonez care ajută la dispariția ridurilor. Beneficiile miraculoase pentru organism. Ce spun specialiștii despre asta și cum se consumă în România.

SHARE

Condimentul japonez care ajuta la dispariția ridurilor. Beneficiile miraculoase pentru organism. Ce spun specialiști despre asta și cum se consumă în România.

Condimentul care ajută la dispariția ridurilor

Japonia este cea mai veche țară din lume. După cum a indicat Ministerul Culturii și Sportului , în 2015, numărul japonezilor de peste 80 de ani a depășit 10 milioane și, dintre aceștia, 58.200 au peste 100 de ani. De fapt, una dintre insulele sale este considerată unul dintre teritoriile „albastre” , adică cu o longevitate neobișnuită.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală

Ținând cont de date, este destul de comun ca în lume să dorim să știm care sunt secrete pentru a trăi atât de mult timp. Pare clar că stilul de viață și alimentația se numără printre factorii esențiali prin care reușesc să prelungească viața mult mai mult decât este normal.

Și deși dieta este foarte largă și cunoaștem deja multe dintre secretele ei, cum ar fi faimosul kimchi , alții încă trec granița și ajung în Spania pentru a-și demonstra toate beneficiile. Așa cum este cazul komezu sau, cunoscut și sub denumirea de oțet de orez. 

Komezu , sau mai bine cunoscut sub numele de oțet de orez, este un tip de oțet făcut din oțet fermentat. Este originar din Asia, în special din China și Japonia, unde a fost folosit inițial în scopuri medicinale și a continuat de-a lungul secolelor să devină un condiment obligatoriu în cămările asiatice.

În Medicina Tradițională Chineză, oțel de orez joacă un rol important proprietăților sale medicinale. Conform principiilor sale, komezu este un remediu foarte eficient pentru rezolvarea problemelor legate de sânge, toxine și digestie. De fapt, este combinat cu ierburi și alte ingrediente pentru a trata o varietate de acțiuni. 

Pe lângă tot ceea ce a fost eficient de școală în Asia, studiile sugerează că oțetul, inclusiv oțetul de orez, poate reduce riscul de boli de inimă, poate ajuta la controlul zahărului din sânge și poate scădea nivelul colesterolului.

Komezu conține acid acetic, un compus care poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Consumul regulat de cantități mici de oțet poate reduce nivelul de colesterol și trigliceride, ceea ce acționează și pentru a reduce riscul de boli de inimă și alte afecțiuni cardiovasculare.

Acela acetic poate ajuta la crearea acidului digestiei prin creșterea producției de acid din stomac și promovarea creșterii bacteriilor intestinale sănătoase. 

Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Unul dintre principalele motive pentru care oțetul de orez este considerat „miraculos” pentru asiatici și cheia longevității lor se datorează capacității sale antioxidante. Acești compuși luptă împotriva daunelor radicalilor liberi și, prin urmare, combate semnele îmbătrânirii premature. 

Acești antioxidanți sunt aceiași care protejează organismul de trecere a timpului și adăugat, la aceasta, comeză oferi 20 de tipuri de aminoacizi, care nouă sunt esențiale și sunt capabile să nu întărească apărarea și sistemul imunitar.

Pe lângă faptul că previne îmbătrânirea prematură a corpului nostru, acționează eficient și asupra semnelor vizibile ale pielii noastre. Proprietățile antimicrobiene ale oțetului de vin de orez ajuta la menținerea sănătății dermului, prevenind infecțiile și promovând vindecarea.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te