Cinci insule spaniole secrete

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.08.2018 - 08:00
Insula Ons se laudă cu plaje cu nisip aproape sălbatice

Cu siguranță ați auzit de vibrantele petreceri până în zori din Ibiza sau despre cosmopolita insulă Mallorca. Poate Gran Canaria v-a sedus cu dunele sale din nisip, iar Menorca cu plajele sale boeme.

SHARE

Spania însă, „patronează“ peste 60 de insule și insulițe. Pentru a nu călca pe urme deja bătute, planificați-vă vacanța uitând de destinațiile promovate puternic și mergeți pe urmele localnicilor și, bineînțeles, ale vedetelor. 

Formentera

Cea mai mică și mai puțin cunoscută dintre Insulele Baleare, Formentera nu dispune de aeroport sau de un port mare, în care să poată ancora navele de croazieră. 

Plajele sale cu nisip alb, scăladat de ape turcoaz, precum Illetes (foto), Llevant sau Migjorn, aduc, însă, foarte bine cu exotismul caraibian și figurează printre destinațiile preferate ale iubitorilor de natură virgină. De asemenea, Formentera este populară și printre amatorii de nudism. Cristiano Ronaldo a petrecut pe un iaht cu prietenii în Formentera Paris Hilton și Chris Zylka, surprinși pe plaja Illetes.Hilton și Chris Zylka, surprinși pe plaja Illetes

Lanzarote

Insulele Canare au fost vizitate de peste 20 de milioane de turiști în 2017, dar numai 20% dintre aceștia au optat pentru Lanzarote. Insula cu peisaje vulcanice spectaculoase este o „ascunzătoare“ preferată de multe foste și actuale vedete, precum Justin Bieber, Omar Sharif sau Rita Hayworth.

Oferta de cazare include de la pensiuni până la hoteluri luxoase și boutique-hoteluri șic, iar printre principalele atracții se numără singurul muzeu subacvatic din Europa, un restaurant situat în vârful unui vulcan și podgoriile cu nisip negru. Mai mult, la rândul său, Lanzarote are o insulă secretă. 

La Graciosa este situată la circa cinci kilometri de țărmul de nord și are o populație de puțin peste  șapte sute de locuitori. Nu există drumuri pavate, dar insula poate fi explorată cu ușurință închiriind un mountain-bike sau o mașină „4x4“.

El Hierro

El Hierro este o arie protejată, face parte din patrimoniul UNESCO și este cea mai eficientă insulă din lume din punct de vedere energetic. 

Cu mai multe trasee pentru drumeții decât șosele, peisajul celei mai mici insule principale din Canare alternează între câmpuri de lavă fără pic de vegetație, dune de nisip și zone dense de păduri subtropicale. Iar apele din jurul El Hierro sunt un adevărat rai pentru amatorii de scufundări și snorkeling.

Ons

Cu ani în urmă, Ons, o insulă situată doar la câțiva kilometri de coasta de nord-est a Spaniei, adăpostea o comunitate de pescari. Astăzi, din cei aproximativ cinci sute de pescari nu au mai rămas decât aproape o sută, numărul rezidenților fiind depășit zilnic de turiștii veniți de pe continent, din Galicia. 

Ca și insula învecinată, Islas Cies, Ons se laudă cu plaje cu nisip aproape sălbatice. Iar o vizită nu este completă fără a savura o caracatiță în stil Ons, o delicatesă în sos de usturoi și boia dulce servită în aburi pe platouri din lemn.

La Gomera

Majoritatea vizitatorilor Insulelor Canare zboară în Tenerife sau în Gran Canaria, insule binecunoscute  de amatorii de resorturi de lux, relaxare și sporturi acvatice. 

Pentru o vacanță liniștită, departe de aglomerație și bogată în experiențe unice, puteți alege La Gomera, o insuliță tropicală aproape nealterată, pregătită în orice clipă pentru drumeții și aventuri în inima junglei. Destinația este atât de specială încât limba folosită de băștinași timp de milenii, Silbo, figurează pe lista celor protejate de UNESCO.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te