Cel mai scump animal de companie din lume costă 2 milioane de dolari. Care este recordul în România?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 18.04.2024 - 13:03
Cel mai scump animal de companie din costă 2 milioane de dolari - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
loc 1
loc 2
loc 3
loc 4
loc 5

Cel mai scump animal de companie din costă 2 milioane de dolari. Vorbim de unul din categoria celor cu care suntem, în general, obișnuiți să le avem lângă noi, în viața noastră, nu excentricități ori animale legate de sporturi profesioniste.

SHARE

Cel mai scump animal de companie din lume costă 2 milioane de dolari. Există oameni care pot da o avere pentru un prieten necuvântător. Iar sumele la care ajuns unele specii și rase sunt amețitoare. Și în România există asemenea animale, de o valoare foarte mare, recordul fiind deținut de un câine special.

Cel mai scump animal de companie din lume costă 2 milioane de dolari. Care este recordul în România?

Când spunem animale de companie, ne gândim mai ales la câini și pisici, dar în lumea de azi lista acestora este mult mai variatî și, uneori, chiar stranie. 

De aceea, am ales pentru dumneavoastră, din topul general al celor mai scumpe animale, doar pe acelea are nu au legătură cu sportul profesionist ori a căror deținere poate fi periculoasă ori chiar ilegală, de-a dreptul.

Astfel, conform financesonline.com, titlul de cel mai scump animal de companie îi revine unui cal de curse numit The Green Monkey, care a fost vândut pentru 16 milioane de dolari în 2006.

Acest mânz era descendentul a doi câștigători ai Kentucky Derby și a înregistrat cel mai rapid timp dintre cei 154 de cai licitați în acel an.

În mod ironic, The Green Monkey nu a participat niciodată la Kentucky Derby și a fost retras doi ani mai târziu, în 2008.

Iar pe lista acestor „pet”-uri valoroase  - dar pe care le-am scos din top - se mai află, de exemplu, leii, dar și pitonii albinoși, maimuțe, cămile, precum și un gândac foarte rar.

Citește și: Cei mai scumpi pantofi din lume costă 20 de milioane $. O româncă a contribuit la crearea rivalilor

Dar nu știm câți ar fi dispuși să țină asemenea creaturi în locuință, pe lângă ei și familia lor.

Așa că, dincolo de excentricități, vă prezentăm topul celor mai scumpe 5 animale de companie din lume, așa cum rezultă din combinarea ierarhiilor făcute de publicația citată mai sus și de petsradar.com.

Foto: financeonline.com

Top 5 cele mai scumpe animale de companie din lume

1) Mastifful tibetan - 1,9 milioane de dolari

Mare, puternic și destul de rar, Mastifful tibetan este cea mai scumpă rasă de câine pe care o poți deține.

Acest lucru se întâmplă după ce un Mastiff tibetan roșu de rasă pură, numit Big Splash, a fost vândut pentru 1,5 milioane de lire sterline, în 2011.

Apoi, un alt cățeluș de Mastiff tibetan a fost vândut pentru 1,9 milioane de dolari în 2014. 

Citește și: Ce preț are cel mai scump parfum din lume? Cu un flacon poți cumpăra 120 de Dacii Logan

Mastifful tibetan este un animal greu și puternic, dar atletic. Este construit pentru a combina agilitatea și forța.

Câinele are un aspect impresionant, cu o expresie blândă în majoritatea momentelor. În plus, poate fi antrenat să se înțeleagă bine cu copiii și cu alte animale.

Foto: financeonline.com

2) Porumbel de curse - 1,9 milioane de dolari

Am ezitat dacă să introducem aceti porumbei în topul prezentat, din cauza legăturii lor cu competițiile sportive. Dar, până la urmă, ne-a gândit că porumbeii fac parte, cumva, din viața cotidiană a oamenilor, spre dosebire de caii de curse.

Astfel, un porumbel de curse intră pe lista celor mai scumpe animale de companie pe care le poți cumpăra în acest moment. Și asta după ce pasărea premiată, New Kim, a fost vândută la licitație, în 2020, pentru suma record de 1,9 milioane de dolari.

De asemenea, crescător belgian pe nume Leo Heremans și-a vândut stocul de 530 de porumbei pentru 6 milioane de dolari, în 2013, unor cumpărători din diferite țări.

Foto: Pixabay

3) Labrador Retriever - 155.000 dolari

Nu toți labradorii Retriever te vor costa 155.000 de dolari. Dar, în 2009, un cuplu a plătit acest preț după ce a câștigat o licitație pentru ca iubitul lor animal de companie, Lancelot, să fie clonat de BioArts. 

Labradorii Retriever fac parte din rasele de câini de talie medie. Ei sunt foarte activi și dornici de mișcare și au un fizic muscular și puternic.

Recunoști un câine Labrador tipic după fizicul său compact, cu un craniu lat, un gât puternic și un piept lat, adâncit.

Citește și: Care sunt cele mai scumpe diamante din lume? Cu cel mai valoros se pot cumpăra 50 de tancuri Abrams

Una dintre caracteristicile abradorului este „coada sa de vidră”, pe care câinele o folosește ca o cârmă în apă.

Labradorii au blana scurtă și deasă, cu un strat gros și impermeabil de subpăr. Această blană deasă poate avea trei variații de culori conform standardului rasei: negru, auriu (golden) și maro (ciocolatiu).

Atenție, nu trebuie să confundați Labradorul Retriever auriu cu cel asemănător lui, Golden Retriever.

Foto: financeonline.com

4) Pisica Savannah - 20.000 dolari

Pisicile Savannah sunt un hibrid între servalul african și pisica domestică. Ele sunt cunoscute pentru culoarea lor frumoasă și petele strălucitoare.

În comparație cu alte rase de pisici, Savannah este mai loială și mai sociabilă. De fapt, inteligența, loialitatea și capacitatea lor de a face trucuri amintesc de un câine, dar într-o formă de felină uimitoare. 

Savannah are o blană neagră, argintie sau fumurie aurie și urechi mari și ascuțite. Este o pisică încrezătoare și activă care adoră să socializeze cu oamenii.

Curioasă și inteligentă, este mereu în căutarea unor lucruri interesante pe care să le facă. 

Pentru un proprietar de animale de companie, cea mai bună parte este că blana acestei pisici aparte este ușor de pieptănat și de periat.

Citește și: Care au fost cei mai bogați oameni din istorie? Elon Musk și Jeff Bezos nu intră în top 10

De asemenea, ar trebui să îi periați regulat dinții, să îi curățați urechile și să îi tăiați unghiile pentru a o menține în formă.

Foto: financeonline.com

5) Câinii chinezești cu creastă - 5.000 de dolari

Câinii chinezești cu creastă sunt de talie mică, dar se vând cu sume mari pe piața animalelor de companie.

Aceste animale cântăresc aproximativ 3,5 kilograme și sunt în mare parte fără păr, cu excepția unui pic de păr în jurul feței și al labei.

Un membru celebru al acestei rase a fost un câine pe nume Sam, care a fost câștigătorul concursului World's Ugliest Dog Competition din 2003-2005. 

Ei sunt inteligenți, agili, alerți și au un auz bun. Nu trebuie tratați ca animal de companie de ornament, deoarece au multă energie. Prin natura lor, aceste animale sunt iubitoare, sensibile, sociale, jucăușe și loiale stăpânilor lor.

Deoarece au oase fine și sunt mici, pot suferi răni dacă sar necorespunzător de pe o masă. Ca mulți căței de talie mică sunt foarte încăpățânați și greu de educat.

În plus, dacă nu sunt antrenați să socializeze bine în timpul etapei de cățeluș, ajung adulți temători și iuți. 

Citește și: Cea mai scumpă cafea din lume costă 2.500 de dolari pe kilogram. Ce o face atât de specială?

În România, cel mai scump animal de companie de tipul celor din lista de mai sus - nu a excentricităților - era deținut de Othon, un câine din rasa Brac german, care costa 25.000 de dolari. La acea dată, Othon avea 6 ani și era multiplu campion european și internațional, potrivit libertatea.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te