Ce simbolizează magnolia, una dintre cele mai iubite flori. Au apărut pe Pământ înaintea albinelor

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 05.04.2024 - 07:12
Ce simbolizează magnolia, una dintre cele mai iubite flori. Au apărut pe Pământ înaintea albinelor Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Magnoliliile ne încâtă privirea în această perioadă, dar frumoasa floare are o istorie inedită. Unele tipuri pot trăi și 200 de ani, iar o parte din magnolii pot înflori tot anul.

SHARE

Magnoliile sunt unul dintre cei mai îndrăgiți arbori cu flori, pentru înflorirea lor uimitoare și pentru florile albe, crem, roz sau purpurii. Se crede că magnoliile sunt cele mai vechi plante cu flori cunoscute, fosilele lor datând de peste 100 de milioane de ani.

Copacii de magnolii existau chiar și înainte de albine, așa că se bazează pe gândaci pentru polenizare. În loc de nectar, florile produc cantități mari de polen pe care gândacii îl folosesc că hrană.

Cei mai bătrâni copaci de pe terenul Casei Albe sunt două magnolii sudice plantate între 1829 și 1837 de Andrew Jackson, în memoria soției sale, Rachel, care a murit la două săptămâni după ce Jackson a câștigat alegerile.

Ce simbolizează magnolia, una dintre cele mai iubite flori. Au apărut pe Pământ înaintea albinelor

Copacii de magnolie (care există și sub formă de arbust) pot fi fie foioși (ceea ce înseamnă că își lasă frunzele toamna), fie veșnic verzi. În mod uimitor, unele tipuri pot trăi până la 200 de ani!

În general, sunt lipsiți de dăunători și boli și nu trebuie să fie tăiați. Le puteți planta oricând, dar toamna este un moment deosebit de bun pentru a le ajuta să se stabilească, când precipitațiile sunt în general mai abundente și temperaturile mai moderate.

Citește și: A fost deschisă cea mai mare grădină de lalele din lume. Milioane de flori colorate

Iată ce mai trebuie să știi despre florile de magnolie:

Ce simbolizează o floare de magnolie?

Numită după Pierre Magnol, un botanist francez din secolul al XVII-lea, se spune că florile superbe ale copacului reprezintă noblețea și puritatea. Din acest motiv, ele erau incluse în mod tradițional în buchetele de mireasă.

Interesant de menționat: cea mai mare contribuție a lui Magnol la știință a fost gruparea plantelor cu caracteristici similare în aceeași "familie", cuvânt pe care l-a folosit.

Cât țin florile de magnolie?

Deși depinde de condițiile meteorologice, florile de magnolie durează, de obicei, aproximativ două săptămâni, înainte de a cădea. O ploaie abundentă, un îngheț târziu sau condiții neobișnuit de călduroase pot scurta considerabil acest lucru. Temperaturile de îngheț, în special, vor face ca florile să devină maro și să cadă.

În ce lună înfloresc magnoliile?

În funcție de soi, magnoliile pot înflori de la sfârșitul iernii până la mijlocul primăverii. Soiurile veșnic verzi pot înflori între sfârșitul primăverii și vară.

Condițiile meteorologice joacă și ele un rol și pot face ca arborii să înflorească puțin mai devreme sau mai târziu decât de obicei.

Sunt magnoliile otrăvitoare?

Potrivit ASPCA, florile de magnolie nu sunt toxice pentru animalele de companie dacă sunt ingerate, așa că Spot și Simba sunt amândoi în siguranță.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că orice plantă poate provoca vărsături sau tulburări gastrointestinale dacă este consumată în cantități mari.

Citeşte şi: Patru ieșeni, prinși culegând ghiocei protejați în Munţii Măcinului, riscă amenzi de peste 5.000 lei

Dacă vă găsiți animalul de companie încercând să se înfrupte din florile căzute, este întotdeauna mai bine să fiți în siguranță și să îl țineți la distanță.

Magnoliile au nevoie, de asemenea, de soare deplin pentru a se dezvolta, așa că este important să găsiți un loc care să primească cel puțin 6 sau mai multe ore de lumină directă a soarelui pe zi.

Nu le plac solurile umede și au nevoie de un drenaj bun. În cele din urmă, citiți eticheta plantei pentru a afla dimensiunea la maturitate a copacului și oferiți-i suficient spațiu pentru a crește și a se răspândi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te