Ce se întâmplă dacă mâncăm semințele din pepenele roșu? Sunt benefice sau nocive pentru organism?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.08.2024 - 18:47
Ce se întâmplă dacă mâncăm semințele din pepenele roșu? Sunt benefice sau nocive pentru organism? - Foto: Getty Images /  imagine cu rol ilustrativ
Ce se întâmplă dacă mâncăm semințele din pepenele roșu? Sunt benefice sau nocive pentru organism? - Foto: Getty Images / imagine cu rol ilustrativ

Ce se întâmplă dacă mâncăm semințele din pepenele roșu? Sunt benefice sau nocive pentru organism? Ce spun experții și ce se întâmplă în organism?

SHARE

Ce se întâmplă dacă mâncăm semințele din pepenele roșu? Sunt benefice sau nocive pentru organism? Ce spun experții și ce se întâmplă în organism?

Ce se întâmplă dacă mâncăm semințele de pepene roșu

Ce copil nu a experimentat teama care stăpânește sufletul că un pepene verde care le crește în burtă după ce a înghițit accidental una dintre semințe? Cu toții am auzit povestea bătrânelor soții crescând, dar cei mai mulți dintre noi nu au aflat niciodată răspunsul la întrebarea veche – poți mânca semințe de pepene verde?

Da, este sigur să mănânci semințe de pepene verde. Acest lucru este valabil atât pentru semințele albe, cât și pentru cele negre găsite în majoritatea pepenilor verzi . De fapt, aproape fiecare componentă a pepenilor verzi este sigur de mâncat.

Citește și:  ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Când tăiați un pepene verde proaspăt, probabil veți observa două tipuri de semințe: negru și alb. Deci, care este diferența dintre ele?

Semințele de pepene negru sunt semințe mature care sunt fertile. Aceasta înseamnă că le puteți planta în pământ și puteți crește o plantă de pepene, la fel ca mugurii de căpșuni .

Semințele de pepene alb sunt semințe imature care nu sunt încă fertile. Dacă le-ai planta, nu ar fi gata să răsară într-o plantă. Semințele albe par adesea mai subțiri și mai translucide decât cele negre. Asta pentru că încă se dezvoltă. 

Semințele de pepene verde sunt de fapt pline de nutrienți și pot face o gustare sănătoasă . Acestea sunt câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate:

Citește și:  10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dieta și fără să mergi la sală.

  • Sunt un aliment bogat în nutrienți, care este în mod natural sărac în calorii. O porție de 1 uncie de semințe de pepene verde uscat , de exemplu, are 8 grame de proteine ​​și 158 de calorii. Pentru a compara, o porție de 1 uncie de nuci pecan are puțin sub 3 grame de proteine ​​și 196 de calorii. Proteinele sunt pline, așa că asta înseamnă că o mică gustare de semințe de pepene verde după-amiaza te poate ține mulțumit până la ora cinei.
  • Semințele de pepene verde sunt, de asemenea, bogate în grăsimi sănătoase. O porție de 1 uncie conține aproximativ 2 grame de acizi grași mononesaturați și aproape 8 grame de acizi grași polinesaturați. Asociația Americană a Inimii recomandă să consumați o cantitate moderată din aceste grăsimi nesaturate în fiecare zi. Se știe că scad nivelurile de colesterol LDL (rău) și trigliceridele din sânge. Corpul nostru nu poate produce singur grăsimi nesaturate, așa că trebuie să le consumăm prin dieta noastră.
  • O porție de semințe de pepene verde conține, de asemenea, 146 de miligrame de magneziu, un mineral care este esențial pentru funcționarea musculară și nervoasă. Corpul nostru are nevoie de magneziu pentru a regla tensiunea arterială și a controla nivelul zahărului din sânge.
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te