Beneficiile neștiute ale vinului fiert pentru organism. Ajută digestia și îmbunătățește circulația

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.06.2025 - 07:30
Beneficiile neștiute ale vinului fiert pentru organism. Ajută digestia și îmbunătățește circulația  - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Beneficiile neștiute ale vinului fiert pentru organism. Ajută digestia și îmbunătățește circulația - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Beneficiile neștiute ale vinului fiert pentru organism. Ajută digestia și îmbunătățește circulația. Ce beneficii are pentru organism și la ce să fiți atenți atunci când îl consumați?

SHARE

Beneficiile neștiute ale vinului fiert pentru organism. Ajută digestia și îmbunătățește circulația. Ce beneficii sunt pentru organism și la ce să fiți atenți atunci când îl consumați?

Citește și:  Care balsamuri de buze usucă și mai tare pielea crăpată iarna? De ce se usucă buzele?

Beneficiile neștiute ale vinului fiert pentru organism

Vinul fiert o băutură populară în sezonul rece, nu doar acest gust este delicios, ci și unele posibile beneficii pentru organism. Totuși, aceste beneficii trebuie evaluate cu moderație, deoarece consumul excesiv de alcool poate avea efecte negative asupra sănătății. Iată câteva dintre beneficiile potențiale ale vinului fiert:

1. Susținerea sistemului imunitar

  • Condimentele folosite (scorțișoară, cuișoare, anason, ghimbir) au proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatoare, care pot contribui la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor.
  • Vitamina C din sucul de citrice adăugată în vinul fiert ajutor la susținerea imunității.

2. Îmbunătățirea circulației sangvine

  • Consumul moderat de vin roșu poate ajuta la relaxarea vaselor de conținut și conținutului de resveratrol, care are grijă de sănătatea cardiovasculară.

3. Efect de încălzire

  • Vinul fiert este ideal în sezonul rece, deoarece stimulează circulația și oferă o senzație de căldură, ajutând organismul să se adapteze la temperaturile scăzute.

4. Relaxare și reducerea stresului

  • Consumul moderat de vin poate avea un efect relaxant, iar aroma condimentelor poate reduce tensiunea și induce o stare de bine.

5. Proprietăți antioxidante

  • Vinul roșu conține antioxidanți precum flavonoidele și resveratrolul, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la reducerea inflamației din organism.

Citește și:  Alimente care te încălzesc natural iarna. Ce să consumi când e rece afară ca să nu-ți mai fie frig

6. Ajută digestia

  • Condimentele precum scorțișoara și ghimbirul stimulează digestia, reduc balonarea și pot ajuta în cazul disconfortului abdominal.
  • Consumul de vin fiert trebuie să fie moderat, ideal 1-2 câni (200-300 ml) ocazional, pentru a evita efectele negative ale alcoolului.
  • Persoanele cu afecțiuni hepatice, hipertensiune arterială sau alte probleme medicale ar trebui să evite consumul de vin fiert sau să ceară sfatul medical.
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te