Artistul român care a câștigat 3.000.000 $ și s-a declarat falit. „Când mi-e foame, beau apă”

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.01.2023 - 14:49
Mihai Trăistariu - Foto: Facebook

Mihai Trăistariu a obținut cea mai bună performanță a României la Eurovision. El spune că a câștigat milioane de euro cu piesa Tornero care s-au evaporat mai ales urmare a pandemiei de COVID.

SHARE

”Așa, ca să fac un calcul din ochi, piesa Tornero a făcut cam trei milioane de euro”, declara Mihai Trăistariu, într-un interviu de acum 3 ani. 

Cei mai mulți bani au venit în primii doi-trei ani după Eurovision. Primii au fost 24.000 de euro, din Grecia. Ni s-a spus că aceștia sunt doar banii din prima lună de difuzare a piesei. Ca să fac așa un calcul din ochi s-au strâns cam trei milioane de euro din difuzarea ”Tornero”, bani pe care i-am împărțit cu casa de discuri, compozitorul și textierul, fiecare cu procentul lui. Atunci pot spune că a fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri”.

Afacerea nu a mers cum a vrut artistul. 

În 2008, Traistariu a inaugurat, la Constanța, fima de taxiuri pe care a numit-o “Mihai Taxi”. În 4 ani de activitate a avut o pierdere totală de aproape 30.000 de lei, astfel încât Trăistariu a decis să vânda firma și să preia alta, City Taxi. Care, însă, a mers și mai prost.

Apoi, a a dat din nou faliment. Și-a deschis un service auto în orașul sau natal, Piatra-Neamț. Pentru că nu a avut timp să se ocupe, după câțiva ani de pierderi, firma și-a suspendat activitatea, iar în 2016 a fost radiată.

Firma sa de muzică Mihai Trăistariu SRL a avut cifre de afaceri foarte mici.

„Mi-am vândut o casă. Virusul m-a lăsat cu 4.000 lei în bancă”

În 2019, Mihai Trăistariu se lăuda cu faptul că totul e bine în viața lui. Avea evenimente pe litoral, câteva apartamente pe care le închiria atunci când începea sezonul estival. În pandemie, nu doar că nu a mai cântat pe niciunde, dar a și fost nevoit să scoată la vânzare unul dintre apartamentele pe care le deținea. Avea nevoie de bani și asta era singura soluție să mai poată supraviețui puțin.

„Unul dintre apartamente a trebui să-l vând ca să supraviețuiesc, iar celelalte 6 le-am închiriat turiștilor în vara trecută și am făcut 20.000 de euro din toate cele 6 și i-am ținut în bancă până în ziua de azi. Bani cu care trăiesc și acum. Trăiesc din banii de anul trecut, din vară, care și ei se termină în două luni și sunt un pic îngrozit, nu mai dorm noaptea, evident, am făcut și petiții, am semnat tot ce trebuie”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru Antena Stars.

Citește și: VIDEO Aviz lui Putin: SUA au trimis bombardiere B-52 cu capacitate nucleară în Marea Britanie

Nici banii obținuți din vânzarea apartamentului și nici cei câștigați de pe urma școlii de muzică nu l-au ajutat foarte mult.

„Eu în clipa asta mai am undeva la 4000 de lei în bancă, mă uit la ei și zic, stai să vedem că poate e o chestie de câteva zile, săptămâni. Aștept miracole!”, a dezvăluit acesta la încxeput de 2022.

COVID a trecut, dar despre artistul Mihai Trăistariu în continuare nu am mai auzit nimic.

Trăistariu zice, acum, că și-a golit frigiderul. Motivul oficial: vrea să slăbească.

“M-am pus pe slăbit! Nu mănânc nimic, apă cu apă, m-am îngrășat 10 kilograme, în decembrie. Aveam 62 de kilograme în 2019 și acum, în decembrie aveam 71, aveam colăcei, aveam de toate și nu mă mai suportam și atunci, de pe 3 ianuarie nu mănânc mai nimic. Când mă doare burta rău de tot, mai mănânc un iaurt sau o banană și gata, apă și apă. 

M-am uscat deja, am dat jos 6 kilograme. Sper să scap repede de surplus, fac și sală în paralel. Acum chiar de la sală vin! Vreau să slăbesc 10 kilograme pentru că la 62 de kilograme arăt eu cel mai bine dintotdeauna, făceam și sală, cu antrenor. Este perfect la 62 de kile! Am dat deja jos jumătate, dar mă sacrific!

Nu am un regim anume! Când mi-e foame, beau apă și când mă doare rău stomacul, că probabil am făcut deja gastrită, dar asta e, mănânc un iaurt, o banană și cam atât. Am mai mâncat semințe sau alune și miez de nucă, tâmpenii care să aibă foarte puține calorii. E un sacrificiu enorm, știu că pot să fac gastrită dar am mai luat vitamine. Am zis măcar să mă vitaminizez. Acum, de exemplu, vreau să îmi cumpăr niște fructe. Că dacă mănânci, de exemplu, 5 fructe diferite pe zi, ai toate vitaminele, mineralele, tot ce trebuie, ca să nu leșin pe stradă!”, a declarat Mihai Trăistariu pentru Ciao.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te