Potrivit sursei citate, dincolo de ţările cu o numeroasă diaspora românească, se remarcă prezenţa printre cele mai căutate destinaţii pentru zboruri Emiratele Arabe Unite (Dubai) şi Ţările de Jos (Amsterdam).
Google a realizat o analiză a trendurilor de călătorie în şi din România în 2022, plecând de la datele oferite de instrumentul Destinations Insights, care oferă informaţii despre destinaţiile pe care oamenii dintr-o ţară le caută pe Google, în interiorul sau în afara ei, precum şi date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în ţara selectată.
Datele pe 2022 arată că cererea de a călători în România vine din ţările cu mari comunităţi de români, în timp ce Turcia este destinaţia de vacanţă cu cea mai mare creştere în căutările românilor anul trecut.
Destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor în 2022, potrivit căutărilor de cazare pe Google, au fost Bulgaria, Turcia şi Grecia, iar ca oraşe Varna, Sunny Beach şi Hurghada. Destinaţia cu cea mai mare creştere în căutările de cazare pe Google în 2022 din România a fost Turcia, care are şi cele mai multe localităţi în top - nu mai puţin de cinci.
Ţările cu cea mai mare diaspora românească generează cel mai mare interes în căutările după zboruri către România, arată datele Google. Oraşele din România cu cea mai mare creştere a interesului în căutări pe Google pentru cazări au fost, în 2022, Bucureşti, Craiova şi Geoagiu-Băi.
Google Flights este serviciul Google care ajută pe cei interesaţi să găsească cele mai bune zboruri, să compare opţiunile existente şi să rezerve biletul foarte uşor.
"Atunci când cauţi un zbor, Google Flights oferă afişarea opţiunilor de zbor dintr-o anumită perioadă sub forma unei grile de date. Este practic o matrice cu preţurile din fiecare dată, ce permite combinarea lor în varianta dorită. Cele mai ieftine variante sunt evidenţiate cu verde, astfel încât să le poţi observa şi alege mai uşor", susţin autorii analizei.
Graficul preţurilor este o funcţie în Google Flights ce permite restrângerea căutărilor. Aceasta arată toate preţurile zborurilor într-un grafic, iar utilizatorul introduce numărul de zile al călătoriei şi îl poate ajusta astfel încât preţul biletului dus-întors să se încadreze în buget.
O altă funcţionalitate a Google Flights este cea care îţi spune dacă zborul selectat este o afacere bună din punct de vedere al preţului sau nu. Odată ce ai selectat zborurile, în partea de jos a paginii va apărea un grafic cu istoricul preţurilor către destinaţia aleasă.
Citește și: Ligia Deca, ministrul Educaţiei, i-a retras atribuţiile secretarului de stat Florian Lixandru