joi 04 septembrie
EUR 5.0772 USD 4.3611
Abonează-te
Newsweek România

Alimentul ce NU trebuie consumat în post, care e nociv, dar românii fac abuz! Ce poți păți?

Data publicării: 17.12.2024 • 11:03 Data actualizării: 18.12.2024 • 19:15
Alimentul ce NU trebuie consumat în post, care e nociv, dar românii fac abuz! Ce poți păți? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Alimentul ce NU trebuie consumat în post, care e nociv, dar românii fac abuz! Ce poți păți? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Alimentul ce NU trebuie consumat în post, care e nociv, dar românii fac abuz! Ce poți păți? Atenționările făcute de nutriționiști, dar și cum poate fi evitat?

Alimentul ce NU trebuie consumat în post, care e nociv, dar românii fac abuz! Ce poți păți? Atenționările făcute de nutriționiști, dar și cum poate fi evitat?

Alimentul ce NU trebuie consumat în post, care e nociv, dar românii fac abuz

În tradiția ortodoxă, uleiul vegetal este considerat „de dulce” în anumite zile de post, în special în zilele stricte de miercuri și vineri, deoarece este perceput ca un aliment care oferă o formă de lux sau de satisfacție culinară. Totuși, el este permis în alte zile ale postului, cum ar fi sâmbetele și duminicile, în funcție de rânduielile.

„Uleiul în post - la fel de rar precum peștele”, îndeamnă nutriționistul Mihaela Bilic, care spune că „limitarea consumului de ulei este mai importantă decât eliminarea oului și produselor lactate”.

Citește și: Ouăle gătite ASTFEL, risc major de cancer! Românii le fac zilnic. De ce se întâmplă asta?

„Suntem români și avem uleiul de gătit în sânge, fiind vegetal există riscul să îl consumăm din abundență, mai ales în post. Nu știu dacă au fost nutriționiști de față atunci când s-au pus bazele religiei, însă limitarea consumului de ulei este mai importantă decât eliminarea oului și produselor lactate. Când vrem să-i dăm o pauză ficatului și metabolismului de la munca grea de digestie din fiecare zi, pe lângă produsele de origine animală trebuie obligatoriu să renunțăm și la ulei, indiferent dacă e de floarea soarelui sau de măsline”, mai spune Mihaela Bilic, potrivit ProTv.

Citește și: ADEVĂRAT SAU FALS: Sunt sau nu ouăle rele pentru sănătatea ta? E cazul să renunțăm definitiv la ouă?

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră