Alexandru Arșinel a murit. „Nu eram Alain Delon, dar aveam umor”. Cubaneza pe care a iubit-o 56 ani

DE Alex Darvari | 29.09.2022 - 20:07
Arșinel - FOTO: News.ro

A murit Alexandru Arșinel. Actorul era de câteva luni în stare gravă. În urmă cu o săptămână, marele actor fusese internat de urgență la Spitalul Universitar.

SHARE

Arșinel este foarte cunoscut pentru cuplete cu Stela Popescu. Dar, puțini știu cine a fost adevărata sa iubire.

Alexandru și Marinela Arșinel au fost căsătoriți din anul 1968, cei doi iubindu-se neîntrerupt din momentul în care s-au cunoscut, cu doi ani mai devreme. June prim la acea vreme, Alexandru Arșinel debutase deja ca actor, dar momentul în care a văzut-o pe Marinela a fost cel care i-a schimbat viața.

Alexandru Arșinel, dezvăluiri despre soția lui, Marinela


Chiar dacă Alexandru Arșinel a fost, cu adevărat, celebru, când a venit vorba de viața din spatele scenei, actorul a fost discret din cale afară. Arareori a vorbit despre Marinela, soția lui, femeia pe care o cunoaște din 1966, la scurt timp după ce actorul se mutase în București, și de care s-a îndrăgostit fulgerător.

Marinela, o brunetă înaltă, de o frumusețe răpitoare și căreia cei apropiați îi spuneau ”Cubaneza”, era asistentă medicală. Cei doi s-au cunoscut la Ștrandul Tineretului din București, iar Alexandru Arșinel a făcut tot ce i-a stat în putință să o impresioneze. Ba chiar, la acea vreme, era dispus să facă un gest extrem pentru a-i atrage atenția ”Cubanezei”.

”La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns. Am plusat şi am întrebat-o: `Dar ce ai face dacă m-aş îneca?`. S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!

... Am păcălit-o! Cred că merita un bărbat mai bun decât mine, în sensul că n-am fost întotdeauna lângă ea când a trebuit. Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, mai spunea actorul care a fost binecuvântat cu doi copii din relația cu soția lui, Bogdan și Cristian”, povestea actorul în cartea sa biografică Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei, scrisă de Maria Capelos și publicată de editura All.

54 de ani de căsătorie


De-a lungul celor 56 de ani de când s-au iubit 54 au fost de căsătorie.

Alexandru Arșinel, i-a fost, întotdeauna, fidel. ”Am avut nenumărate admiratoare, chiar dacă am fost mereu urâțel. Nu am fost niciodată un Alain Delon, însă am avut șarm, umor.

Cred că asta le-a dat pe femei pe spate. Însă, eu nu am cedat ispitelor. Mă mai uităm, că orice bărbat, însă niciodată nu întreceam această granița. Am fost și sunt un bărbat fidel (…) Îi datorez multe acestei femei. Ea a fost echilibrul meu, cea care mi-a dat putere în multe momente dificile”, spunea Arșinel, pentru Cancan, în urmă cu mai mulți ani.


Cu toate acestea, dragostea lor avea să fie pusă la încercare atunci când au ajuns la vârsta a treia. Soția lui Alexandru Arșinel avea un accident îngrozitor, în casă, iar de atunci totul s-a schimbat în viața lor.

Anul 2016, chiar cel în care sărbătoreau 50 de ani de când se iubeau, a fost cel în care în familia lui Alexandru Arșinel s-a întâmplat nenorocirea. Marinela, soția marelui actor, avea un accident. În casă, în timpul unui eveniment de familie, la ziua nepotului, femeia avea grijă de copilașii care se jucau.

Doar că, într-un moment de neatenție, tocul i s-a agățat de scări, iar soția actorului s-a rostogolit. S-a lovit cumplit la cap și, din această cauză, a ajuns, de urgență, la spital. Operată de neurologi, Marinela Arșinel nu avea să își mai revină până în acest moment.

”A făcut un hematom, a mers la doctor şi a zis că imediat trebuie operată, că moare altfel. După operaţie nu a mai putut să meargă. I-a lăsat vorbirea, i-a lăsat o mână. O femeie foarte frumoasă”, povestea Alexandru Arșinel în emisiunea Legendele a lui Dan Negru, potrivit fanatik.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te