Aeroporturi în care vă veți bucura să rămâneți blocați

DE Kathleen Rellihan | Actualizat: 08.12.2019 - 11:46
Aeroportul Tenzing – Hillary
Aeroportul Tenzing – Hillary

Sezonul agitat al călătoriilor de vacanță este aproape, iar aeroporturile sunt adesea ultimul loc în care să vă bucurați că vă aflați – asta dacă nu aterizați într-un parc național, în mijlocul Mării Caraibelor sau chiar direct pe gheața mării.

SHARE

S-ar putea să vă bucurați să petreceți un timp îndelungat într-o pădure tropicală internă sau într-o grădină de fluturi.

Da, aceste aeroporturi neobișnuite sau doar frumoase sunt o destinație în sine - s-ar putea chiar să sperați să rămâneți blocați în acestea.  

Aeroportul Internațional Vancouver (YVR) - Richmond, Canada

Acest aeroport premiat îi atrage pe călătorii în așteptarea curselor cu un acvariu și o mini pădure tropicală. Acvariul de 114 metri cubi este ca o mini-pădure de alge, cu 20.000 de specii de plante și animale marine.

Aeroportul Jackson Hole (JAC) - Teton County, Wyoming

Singurul aeroport comercial dintr-un parc național, Aeroportul Jackson Hole se află la baza impresionantului lanț muntos Teton.

Trebuie să vă asigurați că aveți scaunele lângă geamuri pentru a vedea priveliștea montană și nu este neobișnuit să vedeți zimbri sau elani la intrarea în aeroport.

Aeroportul Juancho E. Yrausquin (SAB) - Saba, Caraibe

Pista acestui aeroport are o lungime de doar 800 de metri și este considerată a fi cea mai scurtă pistă comercială din lume.

Aterizarea aici a fost comparată cu aterizarea pe un portavion, dar sunteți  înconjurați de priveliștea Mării Caraibelor și a stâncilor sălbatice.

Aeroportul Internațional Gibraltar (GIB) - Gibraltar

În acest mic aeroport al teritoriului britanic situat lângă Spania, pista străbate autostrada care sfârșește în mare.

Drumul se închide pentru a permite avioanelor să aterizeze sau să decoleze și de obicei nu se înregistrează întârzieri prea mari.

Aeroportul Internațional Sarajevo (SJJ) - Butmir, Bosnia și Herțegovina

Acum muzeu, tunelul de război de la Saraievo - sau Tunelul Speranței - a fost săpat în 1993 în timpul asediului de 1.425 de zile, în războiul din Bosnia, pentru a transporta alimente și produse umanitare.

Călătorii pot vizita tunelul înainte de a intra în aeroport pentru a prinde un zbor.

Aeroportul Tenzing – Hillary (LUA) - Lukla, Nepal

Cunoscut drept „cel mai periculos aeroport din lume”, acesta se află la altitudine de peste 2.800 de metri și este folosit de cei care pot face față „provocărilor”, de regulă alpiniștii care se îndreaptă spre Kathmandu pentru a urca pe Muntele Everest.

O pistă scurtă de doar 600 de metri sfârșește abrupt la marginea prăpastiei. Vremea imprevizibilă adaugă un plus de dramă.

Aeroportul Changi (SJJ) - Singapore

Aeroportul Changi găzduiește cea mai înaltă cascadă din lume care se varsă dintr-o cupolă din sticlă și metal, înaltă la rândul său de 40 de metri, într-o pădure tropicală interioară. Alte atracții includ o piscină pe acoperiș, un cinematograf deschis 24 de ore, o grădină de fluturi și un labirint din gard viu, ceea ce îl menține în topul clasamentului  „celor mai bune aeroporturi din 2019”.

Aeroportul Internațional Kansai (KIX) - Golful Osaka, Japonia

În efortul de a combate supraaglomerația, acest aeroport a fost construit câțiva kilometri în larg pe o insulă artificială atât de masivă, încât este vizibilă din spațiu.

Dar, deși  a fost lăudat cândva ca o minune inginerească, acum se scufundă într-un ritm alarmant.

Pista de gheață (NZIR) - McMurdo Sound, Antarctica

În timp ce majoritatea călătorilor ajung în Antarctica cu vaporul, această pistă de gheață pe mare este principala cale aeriană a Programului Antarctic din SUA.

Se folosește doar într-o singură perioadă din an, până la începutul lunii decembrie, când gheața marină începe să se spargă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te