A făcut 1.000 de genuflexiuni, obligat de profesor. Ce riscă un băiat de 13 ani după acea pedeapsă?

DE Eduard Niculescu | 05.10.2024 - 07:45
A făcut 1.000 de genuflexiuni, obligat de profesor - Foto: Pexels/Pavel Danilyuk - cu rol ilustrativ
A făcut 1.000 de genuflexiuni, obligat de profesor - Foto: Pexels/Pavel Danilyuk - cu rol ilustrativ

A făcut 1.000 de genuflexiuni, obligat de profesor. Un băiat de 13 ani a fost nevoit să facă acest exercițiu fizic demn doar de sportivi profesioniști, ca pedeapsă primită într-o tabără de vară. Rezultatul acestei dificile încercări îl poate afecta pentru toată viața.

SHARE

A făcut 1.000 de genuflexiuni, obligat de profesor. Un băiat în vârstă de 13 ani a fost diagnosticat cu rabdomioliză, o afecțiune care îi pune viața în pericol, după ce a fost nevoit să execute acele exerciții fizice, drept pedeapsă, în timpul taberei de vară.

A făcut 1.000 de genuflexiuni, obligat de profesor. Ce riscă un băiat de 13 ani după acea pedeapsă?

Mama unui copil din Jining, în provincia Shandong din China, a dezvăluit recent povestea tragică a modului în care fiul ei adolescent a suferit o pedeapsă corporală care amenința să îl lase invalid pe viață.

Totul s-a întâmplat vara trecută, când băiatul a fost înscris într-o tabără de 7 zile în care putea interacționa cu alți copii și participa la activități fizice.

Totul a fost bine până în ziua absolvirii, când părinții băiatului au primit fotografii de la ceremonie, unele în care fiul lor avea ochii vizibil roșii și o expresie tristă.

Tatăl său a observat că unul dintre picioarele băiatului părea afectat, dar când au întrebat organizatorii taberei despre el, li s-a spus că totul este în regulă.

Citește și: Zeama de murături, remediu pentru crampele musculare. Ce cantitate trebuie să bei?

Abia când s-au dus să îl ia și-au dat seama de gravitatea situației. Băiatul de 13 ani îi aștepta pe un scăunel, pentru că abia se putea ține pe picioare.

Chestionându-și fiul, cei doi părinți au aflat că, înainte de absolvire, unul dintre profesori l-a surprins vorbind cu alți copii în timpul unui exercițiu și i-a ordonat să facă 1.000 de genuflexiuni ca pedeapsă, scrie odditycentral.com.

După 1.000 de genuflexiuni, a fost diagnosticat cu o afecțiune gravă

După ce a ajuns la 200, el s-a prăbușit la pământ de la durerea musculară, dar, în loc să-l ajute, profesorul l-a lovit și l-a lăsat să se tăvălească pe podea de durere.

El a fost ajutat să se ridice de la sol și să se așeze pe un scăunel. abia când a început ceremonia de absolvire și numai pentru că părinții începuseră să sosească.

Citește și: Cât trebuie să mergi pe zi, ca să trăiești un an în plus? Cercetătorii au demonstrat

Deoarece băiatul în vârstă de 13 ani se plângea de dureri puternice, tatăl său l-a rugat pe unul dintre profesorii din tabără să îl însoțească la un spital din apropiere pentru a-i fi verificate picioarele.

Așa că au mers la spitalul local din comitatul Jiaxiang, unde a fost diagnosticat cu o simplă întindere musculară și i s-au administrat niște unguente.

Cu toate acestea, în zilele următoare, picioarele îl dureau atât de tare pe băiat încât nu mai putea nici să meargă, nici măcar să doarmă noaptea, așa că părinții l-au dus la Spitalul afiliat al Colegiului medical din Jining, unde medicii l-au diagnosticat cu rabdomioliză.

Rabdomioliza este o afecțiune care pune viața în pericol, cauzată de obicei de exerciții fizice de intensitate mare, pe o perioadă scurtă de timp.

Aceasta provoacă degradarea rapidă a mușchilor scheletici și, dacă nu este tratată, poate afecta ficatul și rinichii.

În cazul băiatului, afecțiunea a fost cauzată de numărul mare de genuflexiuni. Situația sa a fost atât de gravă, încât medicul l-a așezat imediat într-un scaun cu rotile. După 13 zile de tratament în spital, adolescentul a fost externat, dar nu și-a revenit complet.

Acum în vârstă de 14 ani, băiatul este, totuși, incapabil să ducă o viață normală și, cel mai probabil, nu va mai putea niciodată să facă activități fizice serioase. 

Mușchii picioarelor sale sunt acum atrofiați și a suferit leziuni hepatice și renale. Mama lui a declarat că, după teribila experiență cu fiul lor, au încercat să îi confrunte pe organizatorii taberei cu privire la abuzurile fizice la care fusese supus copilul lor.

Citește și: ”Mitul” celor 10.000 de pași pe zi a fost demontat. Poți să atingi noul prag fără să părăsești casa

Chiar dacă, la început, toți au negat orice infracțiune, atunci când ceilalți copii au conformat povestea băiatului, aceștia au recunoscut pedeapsa corporală aplicată.

După negocieri, s-a ajuns la o înțelegere între părinți și organizatorii taberei, iar procedurile legale sunt în curs de desfășurare.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te