A câștigat 19.000.000$ la loto, dar a ajuns falit și a jefuit 11 bănci. Pe ce dădea 1.000$ pe zi?

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.03.2024 - 15:44
A câștigat 19.000.000$ la loto, dar a ajuns falit și a jefuit 11 bănci. Pe ce dădea 1.000$ pe zi? - Foto: Profimedia Images

A câștigat 19.000.000$ la loto, dar a ajuns falit și să jefuiască 11 bănci. Pe dădea 1.000$ pe zi?

SHARE

Un jucător la loto a câtigat 19 milioane de dolari la loto pe care i-a risipit pe mașini de lux și case de lux, femei. Soția i-a luta jumătate din bani. A ajuns să dea 1000$ pe zi pe heroină. În final, falit, a jefuit 11 bănci.

Citește și: A câștigat premiul de 2.000.000.000$ la loto și, apoi, a ajuns la tribunal. Cine l-a acuzat de furt?

Jim Hayes a fost condamnat pentru jafuri bancare - la doar două decenii după ce a sfidat șansele și a câștigat milioane de $ la jocul de noroc.

Hayes, din California, a câștigat premiul cel mare la SuperLotto în ianuarie 1998 - la doar câteva ore după ce își terminase tura de paznic.

Citește și: Era bogată fără să știe. Câștigase 1.000.000 $ la loto dar biletul norocos a stat ascuns câteva luni

Hayes, care avea 35 de ani la acea vreme, a declarat pentru Los Angeles Times că și-a prezentat demsiia de la locul de muncă și că plănuia să își cumpere o casă nouă și o mașină.

El a spus: "Nu am de gând să-mi risipesc banii. Știu că mă voi schimba. Dar numai în bine. Ceea ce vreau să fac în principal este să-mi ajut familia și prietenii aflați în nevoie."

Jucătorul la loterie a cerut falimentul

Doar că lucrurile nu au stat așa. Hayes și-a cumpărat Lamborghini, Bentley, Porsche și Corvette. Hayes a cumpărat, de asemenea, case pe malul oceanului în California și o proprietate în Utah.

Într-o scrisoare scrisă din închisoare, Hayes a declarat pentru Daily Beast: "Am deținut case pe malul mării, am avut prietene actrițe, spuneți ce vreți, probabil că am făcut-o."

Hayes a fost nevoit să îi dea primei sale soții jumătate din câștigurile sale după ce au divorțat. Datoriile jucătorului de loto au crescut și a cerut falimentul în 2007.

De asemenea, Hayes a aplicat pentru 38 de locuri de muncă, dar nu a avut succes înainte de a se îndrepta spre infracțiuni. Câștigătorul loteriei era, de asemenea, dependent de analgezice după ce a suferit o accidentare la spate. Ulterior, el a trecut la heroină. Cumpăra de 1.000 $ pe zi.

El a declarat: "Am cedat psihic. Eram falit, drogat și bolnav, supărat pe lume, trăiam într-un garaj cu pisica mea iubită care se uita la mine flămândă".

Hayes a recunoscut că a crezut că jefuirea unei bănci este o "infracțiune fără victime".

El a spus: "Nu aș fura niciodată de la un muncitor. Nu aș fura niciodată poșeta unei bătrâne. Dar am crezut cu adevărat că jefuirea unei bănci este o infracțiune fără victime, că nu sunt banii casierului, ci ai băncii, iar eu urăsc băncile."

După ce  ajuns falit, Hayes a efectuat o serie de jafuri între aprilie și septembrie 2017, iar procurorii au declarat că ar fi cerut bani în numerar dând un bilet unui angajat.

El ar fi amenințat că va deschide focul dacă aceștia nu se conformează cererii sale. Hayes a furat aproximativ 39.424 de dolari din 11 bănci, au declarat polițiștii.

În iunie 2018, Hayes a fost condamnat la 33 de luni de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te